KOFFIEZETAPPARAAT VOOR KANTOOR KOPEN

Een koffiezetapparaat op kantoor is niet meer weg te denken. Niet alleen tijdens de start van de dag, maar gedurende de gehele dag drinken mensen koffie. De koffie is hedendaags niet meer weg te denken van kantoor. Tegenwoordig zijn de eisen hoger en hebben mensen thuis ook betere koffiezetapparaten staan. Niet zo gek, want een goed kopje koffie geeft mensen vaak veel comfort. Bij het zoeken naar een geschikte koffiemachine voor kantoor zijn er echter wel andere dingen waar je op let dan bij een koffiemachine voor thuis.

Een koffiezetapparaat voor kantoor moet bijvoorbeeld groter zijn en een groter waterreservoir hebben. Er wordt simpelweg meer koffie mee gezet, en je wilt voorkomen dat je tegen ongemakken aan gaat lopen waar je vooraf aan had kunnen denken. Omdat ieder apparaat een investering is, en zo ook een koffiezetapparaat voor kantoor, denken we graag met je mee. We hebben op een rij gezet welke specificaties een koffiezetapparaat voor kantoor mogelijk kan hebben en wanneer je hier wel of geen rekening mee moet houden. Je kiest dan zelf welk koffiezetapparaat het meest geschikt is voor jou kantoor, aan de hand van de situatie en voorkeuren welke bij jou en jou kantoor passen.

Om te beginnen is het handig om te bedenken voor hoeveel mensen het koffiezetapparaat koffie moet kunnen zetten. Elk koffiezetapparaat voor kantoor kan minimaal 2 kopjes koffie per zetbeurt zetten. Spreek je over een groot kantoor? Dan is het handig om een grotere machine te nemen. Hier gaan we met name in op een koffiezetapparaat voor een klein tot middelgroot kantoor, echter kunnen de specificaties ook voor een groot kantoor voor belang zijn. Een klein tot middelgroot kantoor heeft baat bij een koffiemachine met een groot waterreservoir (3 liter) en een groot bonenreservoir (500 gram) waardoor men weinig hoeft bij te vullen door de dag heen.

TYPE KOFFIE EN KOFFIESPECIALITEITEN

Dan is er nog de keuze welke type koffie (vulling) je wilt hebben: gemalen koffie of koffiebonen welke vers gemalen worden voor het maken van de koffie. Het tweede geeft vaak een intensere smaak en geur aan de koffie. Een ander voordeel van koffiebonen is dat dit goedkoper is in aanschaf. Zoals je je kunt voorstellen is een koffiezetapparaat voor kantoor met geïntegreerde koffiemaler juist duurder in aanschaf.

Dan kun je kiezen voor een koffiezetapparaat voor kantoor met de meest simpele en voor de hand liggende koffie varianten: normale koffie, ristretto, en espresso. Echter kun je ook voor koffiespecialiteiten met melk gaan: cappuccino, espresso macchiato, flat white, koffie verkeerd en latte macchiato. Niet elk koffiezetapparaat voor kantoor kan elke koffiespecialiteit zetten. Mocht je dus bewust voor koffiespecialiteiten met melk kiezen, zorg dan dat je een geschikt koffiezetapparaat selecteert.

ONDERHOUD EN RECEPTEN OPSLAAN

De bouwkwaliteit van de koffiezetapparaten voor kantoor zijn vrijwel altijd van topklasse (met vaatwasserbestendige onderdelen), wat inhoud dat het materiaal duurzaam is en het onderhoud zeer beperkt is. Dit is wel zo handig wanneer er veel koffie wordt gedronken, zoals op een kantoor. Een koffiezetapparaat heeft elke zoveel kopjes koffie een onderhoudsbeurt nodig, en dat zal voor elke koffiemachine op kantoor gelden. Echter scheelt het aanzienlijk als een koffiezetapparaat een topklasse betreft, in dat geval zullen de onderdelen wegens duurzame materialen minder onderhevig zijn aan slijtage en zijn de kosten voor het onderhoud en de reparaties vele malen lager. Ook geven de koffiezetapparaten het aan wanneer het tijd is voor een onderhoudsbeurt, dit betreft een reinigingsprogramma en het ontkalken. De koffiezetapparaten loodsen je zelfs door het proces heen door de begeleiding middels het menu.

De meeste koffiezetapparaten hebben nier de mogelijkheid een koffierecept op te slaan. Bij een koffiemachine voor op kantoor is dit dan ook vaak niet het geval. Echter hebben de koffiezetapparaten zodanig veel koffiespecialiteiten tot hun beschikking dat dit vaak niet nodig is, want er is voor iedere koffieliefhebber een geschikte koffie.

FUNCTIONALITEITEN KANTOOR KOFFIEZETAPPARAAT

De bediening gaat bij een koffiezetapparaat voor kantoor vrijwel altijd met een display en touchscreen, in enkele gevallen drukknoppen. Het menu heeft keuzeopties wat de bediening erg makkelijk maakt.

MELKOPSCHUIMMETHODE

De melkopschuimmethode kan variëren per koffiezetapparaat, maar is bij koffiezetapparaten voor kantoor vaak eenduidiger: de melkslang. Dit maakt dat je geen melkreservoir nodig hebt, dit scheelt in schoonmaak en onderhoud. Daarnaast is er de mogelijkheid om een fles of pak melk van 1,5-2 liter naast de machine te zetten, waardoor je de melk niet snel hoeft bij te vullen.

HEETWATERFUNCTIE

Elk koffiezetapparaat voor kantoor heeft een heetwaterfunctie welke het mogelijk maakt om thee te zetten. Dit voorkomt dat je een losse waterkoker moet aanschaffen, wel zo handig. Mocht er veel thee gedronken worden, dan kan een kan heet water wel handig zijn. In dat geval is een waterkoker additionele geen overbodige luxe.

ANDERE KOFFIEZETAPPARATEN?

Er zijn verscheidende soorten koffiezetapparaten. Elk apparaat heeft zijn eigen charmes, en vaak is het zo dat mensen vasthouden aan wat men gewend is. Toch is het niet verkeerd om, als je een echte koffieliefhebber bent, eens op onderzoek uit te gaan bij de aanschaf van een nieuw koffiezetapparaat. De verschillende apparaten zijn: de (volautomatische) koffiemachine, het filter koffiezetapparaat, het Dolce Gusto apparaat, het Senseo apparaat, een piston koffiemachine en tenslotte een Nespresso apparaat.

De apparaten verschillen niet alleen in uiterlijk, maar ook in de manier van koffie zetten. Het ene koffiezetapparaat vergt meer handelingen dan de andere. Daarbij is de soort koffie anders: op basis van pads, uit cups of van (vers) gemalen bonen. Ook maakt het qua kosten uit voor welk apparaat je kiest. Wanneer je op de kosten wilt letten, en een echte koffiedrinker bent, is het zeker de moeite waard om te kijken naar de kosten van een kopje koffie. De aanschafkosten van het ene koffiezetapparaat kan namelijk lager zijn, maar daarbij kunnen de kosten per kopje koffie vele malen hoger liggen. Tenslotte, vooral bij koffieliefhebbers, is vooral de kwaliteit van het apparaat en de koffie van belang. Je wilt zo lang mogelijk genieten van je aankoop. We hebben voor jou bij elk apparaat onderzoek gedaan naar de aanschafprijs, prijs per kopje koffie, de gebruiksvriendelijkheid en zo de voor- en nadelen op een rij gezet. Zo kun jij een weloverwogen beslissing maken.