Koffiezet-apparaat.nl

Koffiezetapparaat voor kantoor

Een koffiezetapparaat voor op kantoor is een apparaat dat speciaal is ontworpen voor gebruik op het werk, en is meestal bedoeld om koffie te zetten voor een grotere groep mensen. Bekijk hier de beste koffiezetapparaten voor kantoor van 2024:

Beste Koffiezetapparaat voor kantoor van 2024

1

JURA WE8 Dark Inox (EA)

2

JURA WE8 Chroom (EA)

3

JURA WE6 Piano Black (EA)

4

Krups Intuition Preference EA8738

5

Krups Intuition Preference EA872B

Laatste update: vandaag, 20 mei 2024

Beste Koffiezetapparaat voor kantoor van 2024

1

JURA WE8 Dark Inox (EA)

2

JURA WE8 Chroom (EA)

3

JURA WE6 Piano Black (EA)

4

Krups Intuition Preference EA8738

5

Krups Intuition Preference EA872B

Laatste update: vandaag, 20 mei 2024

Picture of Yannick
Yannick

Koffie expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Een koffiezetapparaat voor kantoor heeft een grote waterreservoir.
  • Met een koffiezetapparaat voor kantoor kun je vaak meerdere kopjes tegelijk zetten.
  • Een koffiezetapparaat voor kantoor heeft meestal altijd een display en touchscreen.
  • De beste koffiezetapparaat voor kantoor is de JURA WE8 Dark Inox (EA)

Koffiezetapparaat voor op kantoor kopen

Een koffiezetapparaat op kantoor is niet meer weg te denken. Niet alleen tijdens de start van de dag, maar gedurende de gehele dag drinken mensen koffie. De koffie is hedendaags niet meer weg te denken van kantoor. Tegenwoordig zijn de eisen hoger en hebben mensen thuis ook betere koffiezetapparaten staan. Niet zo gek, want een goed kopje koffie geeft mensen vaak veel comfort. Bij het zoeken naar een geschikte koffiemachine voor kantoor zijn er echter wel andere dingen waar je op let dan bij een koffiemachine voor thuis.

Een koffiezetapparaat voor kantoor moet bijvoorbeeld groter zijn en een groter waterreservoir hebben. Er wordt simpelweg meer koffie mee gezet, en je wilt voorkomen dat je tegen ongemakken aan gaat lopen waar je vooraf aan had kunnen denken. Omdat ieder apparaat een investering is, en zo ook een koffiezetapparaat voor kantoor, denken we graag met je mee. We hebben op een rij gezet welke specificaties een koffiezetapparaat voor kantoor mogelijk kan hebben en wanneer je hier wel of geen rekening mee moet houden. Je kiest dan zelf welk koffiezetapparaat het meest geschikt is voor jou kantoor, aan de hand van de situatie en voorkeuren welke bij jou en jou kantoor passen.

Om te beginnen is het handig om te bedenken voor hoeveel mensen het koffiezetapparaat koffie moet kunnen zetten. Elk koffiezetapparaat voor kantoor kan minimaal 2 kopjes koffie per zetbeurt zetten. Spreek je over een groot kantoor? Dan is het handig om een grotere machine te nemen. Hier gaan we met name in op een koffiezetapparaat voor een klein tot middelgroot kantoor, echter kunnen de specificaties ook voor een groot kantoor voor belang zijn. Een klein tot middelgroot kantoor heeft baat bij een koffiemachine met een groot waterreservoir (3 liter) en een groot bonenreservoir (500 gram) waardoor men weinig hoeft bij te vullen door de dag heen.

Beste koffiezetapparaat voor op kantoor van 2024

Er zijn veel verschillende soorten koffiezetapparaten op de markt, dus het kan moeilijk zijn om te bepalen welk apparaat het beste is voor bij jou op kantoor. Om jou op weg te helpen bij het maken van een keuze hebben wij een lijst gemaakt van de 5 beste koffiezetapparaten voor op kantoor van 2024. Neem snel een kijkje hieronder!

Voordelen Nadelen
Melk met 1 klik
Erg stevig
Groot waterreservoir
Duur
Erg luid
Geniet met de JURA WE8 Dark Inox (EA) van 16 verschillende dranken voor op kantoor. Met een groot bonenreservoir van 500 gram, waterreservoir van 3 liter en koffieresidubak is het koffiezetapparaat ideaal om dagelijks 30 koffiespecialiteiten te bereiden. De machine is gebruiksvriendelijk en door iedereen te bedienen, dankzij de One-Touch-functie. Met één druk op de knop begint de machine te lopen, voor het zetten van een cappuccino, ristretto, espresso doppio, koffie speciaal en water voor groene thee. Kies je voor een melkspecialiteit? Dan zorgt de Microschuim G2 melkuitloop ervoor dat jouw cappuccino uit een zacht en romig microschuim bestaat. Alle koffies zitten boordevol aroma's en zijn rijk van smaak doordat de Professional Aroma Grinder de bonen precies en snel maalt. Coolblue is een geautoriseerde JURA dealer, hierdoor krijg je 25 maanden lang garantie op een koffiezetapparaat. JURA verleent deze garantie door reparatie of vervanging van onderdelen of het apparaat. Topklasse bouwkwaliteit én topklasse onderhoudsgemak Met gebruik van het JURA Claris Smart waterfilter is ontkalken niet meer nodig. De zetgroep hoeft daarnaast niet uit de machine gehaald te worden, maar reinig je gemakkelijk met een automatisch programma. Het melksysteem spoelt zich na iedere zetbeurt vanzelf schoon en voor een grondige reiniging selecteer je het reinigingsprogramma. Voor deze volautomaat zijn duurzame materialen en onderdelen gebruikt. Een goede keuze dus, wanneer je op zoek bent naar een koffiemachine met een lange levensduur. Tip: schaf de JURA Smart Connect aan om de koffiemachine via je tablet of smartphone te bedienen.
Voordelen Nadelen
Melk met 1 klik
Erg stevig
Groot waterreservoir
Duur
Erg luid
Geniet met de JURA WE8 Chroom (EA) van 16 verschillende dranken voor op kantoor. Met een groot bonenreservoir van 500 gram, waterreservoir van 3 liter en koffieresidubak is het koffiezetapparaat ideaal om dagelijks 30 koffiespecialiteiten te bereiden. De machine is gebruiksvriendelijk en door iedereen te bedienen, dankzij de One-Touch-functie. Met één druk op de knop begint de machine te lopen, voor het zetten van een cappuccino, ristretto, espresso doppio, koffie speciaal en water voor groene thee. Kies je voor een melkspecialiteit? Dan zorgt de Microschuim G2 melkuitloop ervoor dat jouw cappuccino uit een zacht en romig microschuim bestaat. Alle koffies zitten boordevol aroma's en zijn rijk van smaak doordat de Professional Aroma Grinder de bonen precies en snel maalt. Coolblue is een geautoriseerde JURA dealer, hierdoor krijg je 25 maanden lang garantie op een koffiezetapparaat. JURA verleent deze garantie door reparatie of vervanging van onderdelen of het apparaat. Topklasse bouwkwaliteit én topklasse onderhoudsgemak Met gebruik van het JURA Claris Smart waterfilter is ontkalken niet meer nodig. De zetgroep hoeft daarnaast niet uit de machine gehaald te worden, maar reinig je gemakkelijk met een automatisch programma. Het melksysteem spoelt zich na iedere zetbeurt vanzelf schoon en voor een grondige reiniging selecteer je het reinigingsprogramma. Voor deze volautomaat zijn duurzame materialen en onderdelen gebruikt. Een goede keuze dus, wanneer je op zoek bent naar een koffiemachine met een lange levensduur. Tip: schaf de Jura Smart Connect aan om de koffiemachine via je tablet of smartphone te bedienen.
Voordelen Nadelen
Erg stevig
Groot waterreservoir
Erg luid
Zet met de JURA WE6 Piano Black (EA) een scala aan koffieklassiekers voor op de werkplek. De machine is erg onderhouds- en gebruiksvriendelijk. Of je ervaring met koffiemachines hebt of niet, de bediening van de Jura is uiterst eenvoudig. Je maakt gebruik van toetsen aan de voorzijde met een kleurendisplay. Met het grote bonenreservoir van 500 gram, waterreservoir van 3 liter en een koffieresidubak is de machine geschikt om dagelijks 30 koffiespecialiteiten te zetten. Je zet ristrettos, espresso's, koffies, speciale koffies en je tapt theewater. Zijn jij en je collega's espressoliefhebbers? Dan geniet je zeker van deze aroma rijke espresso, dankzij de Professional Aroma Grinder. De optimale extractietijd en de hoogste koffiebar kwaliteit garanderen de lekkerste espresso. Coolblue is een geautoriseerde JURA dealer, hierdoor krijg je 25 maanden lang garantie op een koffiezetapparaat. JURA verleent deze garantie door reparatie of vervanging van onderdelen of het apparaat. Topklasse bouwkwaliteit én topklasse onderhoudsgemak Met gebruik van het JURA Claris Smart waterfilter is ontkalken niet meer nodig. De zetgroep hoeft daarnaast niet uit de machine gehaald te worden, maar reinig je gemakkelijk met een automatisch programma. Het melksysteem spoelt zich na iedere zetbeurt vanzelf schoon en voor een grondige reiniging selecteer je het reinigingsprogramma. Voor deze volautomaat zijn duurzame materialen en onderdelen gebruikt. Een goede keuze dus, wanneer je op zoek bent naar een koffiemachine met een lange levensduur.
Voordelen Nadelen
Melk met 1 klik
Groot waterreservoir
Erg luid
De Krups Intuition Preference EA8738 navigeer je door middel van verschillende kleuren snel naar je favoriete koffierecept. Met het touchscreen menu scroll je langs de 11 verschillende voorgeprogrammeerde koffies op het OLED-scherm. Je zet zelfs 2 melkspecialiteiten tegelijkertijd. Personaliseer tot wel 8 favoriete dranken die je makkelijk bewaart, zo geniet jij keer op keer van jouw samengestelde koffierecept. Het extractieproces is voorzien van Quattro Force-technologie. Deze duwt de versgemalen koffie met veel kracht in elkaar, zodat de gemalen koffie één geheel is. Zo loopt het water er gelijkmatig overheen. Met de verstelbare koffie-uitloop zet je zowel kleine espresso kopjes als grote latte macchiato glazen onder het apparaat. Zodra jouw machine toe is aan onderhoud gaan de rode waarschuwingssignalen branden.
Voordelen Nadelen
Melk met 1 klik
Groot waterreservoir
Erg luid
Met de Krups Intuition Preference EA872B navigeer je door middel van verschillende kleuren snel naar je favoriete koffierecept. Je bedient de machine via het touchscreen scherm met scroll functie. De slimme licht indicatoren vertellen jou precies welke stap je moet nemen, waarbij de machine jouw persoonlijke instellingen en gepersonaliseerde dranken onthoudt. Kies uit 9 voorgeprogrammeerde koffies, zoals een: ristretto, espresso, koffie, americano, lungo, doppio, cappuccino, latte macchiato en caffè latte. En sla tot wel 8 favorieten recepten op. Je zet 1 kopje koffie tegelijkertijd. De machine is voorzien van de Quattro Force technologie, deze functie haalt het beste uit je koffie. Zo maalt het koffiezetapparaat in een rap tempo de koffiebonen waarna hij de koffie extra stevig aandrukt. De machine voert het extractieproces tot in de puntjes uit.

Type koffie en koffiespecialiteiten

Dan is er nog de keuze welke type koffie (vulling) je wilt hebben: gemalen koffie of koffiebonen welke vers gemalen worden voor het maken van de koffie. Het tweede geeft vaak een intensere smaak en geur aan de koffie. Een ander voordeel van koffiebonen is dat dit goedkoper is in aanschaf. Zoals je je kunt voorstellen is een koffiezetapparaat voor kantoor met geïntegreerde koffiemaler juist duurder in aanschaf.

Dan kun je kiezen voor een koffiezetapparaat voor kantoor met de meest simpele en voor de hand liggende koffie varianten: normale koffie, ristretto, en espresso. Echter kun je ook voor koffiespecialiteiten met melk gaan: cappuccino, espresso macchiato, flat white, koffie verkeerd en latte macchiato. Niet elk koffiezetapparaat voor kantoor kan elke koffiespecialiteit zetten. Mocht je dus bewust voor koffiespecialiteiten met melk kiezen, zorg dan dat je een geschikt koffiezetapparaat selecteert.

Onderhoud en recepten opslaan

De bouwkwaliteit van de koffiezetapparaten voor kantoor zijn vrijwel altijd van topklasse (met vaatwasserbestendige onderdelen), wat inhoud dat het materiaal duurzaam is en het onderhoud zeer beperkt is. Dit is wel zo handig wanneer er veel koffie wordt gedronken, zoals op een kantoor. Een koffiezetapparaat heeft elke zoveel kopjes koffie een onderhoudsbeurt nodig, en dat zal voor elke koffiemachine op kantoor gelden. Echter scheelt het aanzienlijk als een koffiezetapparaat een topklasse betreft, in dat geval zullen de onderdelen wegens duurzame materialen minder onderhevig zijn aan slijtage en zijn de kosten voor het onderhoud en de reparaties vele malen lager. Ook geven de koffiezetapparaten het aan wanneer het tijd is voor een onderhoudsbeurt, dit betreft een reinigingsprogramma en het ontkalken. De koffiezetapparaten loodsen je zelfs door het proces heen door de begeleiding middels het menu.

De meeste koffiezetapparaten hebben nier de mogelijkheid een koffierecept op te slaan. Bij een koffiemachine voor op kantoor is dit dan ook vaak niet het geval. Echter hebben de koffiezetapparaten zodanig veel koffiespecialiteiten tot hun beschikking dat dit vaak niet nodig is, want er is voor iedere koffieliefhebber een geschikte koffie.

Functionaliteiten kantoor koffiezetapparaat

De bediening gaat bij een koffiezetapparaat voor kantoor vrijwel altijd met een display en touchscreen, in enkele gevallen drukknoppen. Het menu heeft keuzeopties wat de bediening erg makkelijk maakt.

Melkopschuimmethode

De melkopschuimmethode kan variëren per koffiezetapparaat, maar is bij koffiezetapparaten voor kantoor vaak eenduidiger: de melkslang. Dit maakt dat je geen melkreservoir nodig hebt, dit scheelt in schoonmaak en onderhoud. Daarnaast is er de mogelijkheid om een fles of pak melk van 1,5-2 liter naast de machine te zetten, waardoor je de melk niet snel hoeft bij te vullen.

Heetwaterfunctie

Elk koffiezetapparaat voor kantoor heeft een heetwaterfunctie welke het mogelijk maakt om thee te zetten. Dit voorkomt dat je een losse waterkoker moet aanschaffen, wel zo handig. Mocht er veel thee gedronken worden, dan kan een kan heet water wel handig zijn. In dat geval is een waterkoker additionele geen overbodige luxe.