VIND HET BESTE DOLCE GUSTO APPARAAT 2023HULP BIJ HET KOPEN VAN EEN DOLCE GUSTO APPARAAT

De Dolce Gusto apparaten veroveren langzaam maar zeker een steeds groter deel van de markt. En dat is niet zo vreemd, want het apparaat is compact, fraai en het zet lekkere koffie. Om het geschikt koffiezetapparaat te vinden, is het nodig om uit te zoeken welke eigenschappen je belangrijk vindt aan een koffiezetapparaat. Mocht nu uitkomen op een Dolce Gusto koffiezetapparaat, dan ben je nog niet klaar. Dolce Gusto heeft inmiddels meer dan slechts één model op de markt en hiermee is er voor de meeste koffieliefhebbers wel een geschikt model. Om je een handje op weg te helpen zetten we alle voor- en nadelen van een Dolce Gusto apparaat op een rij, en vergelijken we de verschillende modellen voor je op basis van de verschillende specificaties. Het meeste werk is al voor je gedaan, zodat jij in een gemakkelijk overzicht kunt zien of er een geschikt Dolce Gusto apparaat voor jou bij zit.

DE DOLCE GUSTO APPARAAT KEUZEHULP

De keuzehulp is een hulpmiddel om je een handje op weg te helpen bij de keuze voor het juiste Dolce Gusto apparaat. Er zijn een flink aantal Dolce Gusto apparaten op de markt, en wanneer je niet weet waar je moet beginnen kan het lastig zijn om te oriënteren. Naast de informatie die we op een rij zetten, hebben we ook vragen ontwikkeld om voor jou een selectie te maken van het meest geschikte Dolce Gusto apparaat. Hierbij maken we een selectie op een aantal vragen welke belangrijk zijn jezelf vooraf te stellen. Wij doen het werk voor jou. Vul de keuzehulp in en kom erachter welk Dolce Gusto apparaat het beste bij jou past!


Hoe vaak ga je het koffiezetapparaat gebruiken?
Welk soort koffie heeft je voorkeur?
Welke kwaliteit verwacht je van je nieuwe koffiezetapparaat?

HET BESTE DOLCE GUSTO APPARAAT VAN 2023

We zijn op onderzoek uit gegaan en hebben een selectie gemaakt van de beste piston machines. Deze zijn geselecteerd op basis van de specificaties, het gebruiksgemak, de reviews, de kwaliteit en de prijs. De prijs-kwaliteit verhouden is hierbij erg belangrijk. We hebben niet geselecteerd op model of uiterlijk, omdat we dit een persoonlijke voorkeur vinden. Om je een handje op weg te helpen in het internetgeweld aan koffiemachines, hebben we hier een aantal machines voor je op een rij gezet:

VERSCHILLENDE MODELLEN EN PRIJS

Dolce Gusto heeft meerdere modellen, waaronder de Dolce Gusto Genio, de Dolce Gusto Piccolo, de Dolce Gusto Mini Me, de Dolce Gusto Lumio, de Dolce Gusto Infinissima en de Dolce Gusto Drop. De modellen verschillen niet alleen qua uiterlijk, maar de specificaties zijn ook anders. Zo is er voor vrijwel iedere koffieliefhebber een geschikt model, afhankelijk van jou persoonlijke voorkeuren. De modellen zijn beschikbaar in verschillende kleuren, waaronder de iconische kleur rood.

De prijs varieert tussen de €70 en €115 en hiermee behoort de Dolce Gusto bij de goedkopere koffiezetapparaten. De prijs is voornamelijk afhankelijk van de specificaties, maar ook de modellen met een bijzonder design kosten iets meer. De kwaliteit van de koffie zelf is niet afhankelijk van de prijs, want je gebruikt dezelfde cupjes. Alle koffiezetapparaten van Dolce Gusto hebben de optie om ook koude dranken te schenken schenken. Verder maakt de prijs voor de garantie of levensduur van het apparaat niet uit. Er is een standaard garantie van 2 jaar.

SPECIFICATIES DOLCE GUSTO

De play & select functie is de meest opvallende specificatie van de dolce gusto, hiermee kies je tussen een breed spectrum aan dranken, zowel warm als koud. Je kunt een ‘gewone’ koffie kiezen, maar ook een cappuccino, een latte macchiato, warme chocomelk, thee, koude chocomelken zelfs ice tea. Daarnaast zijn er modellen met een display en de duurdere modellen beschikken over touchscreen. Er zijn bij Dolce Gusto, in tegenstelling tot de andere koffieapparaten, geen modellen met een melkreservoir of stoompijpje. Toch is het mogelijk om koffiespecialiteiten met melk te maken. Hiervoor heb je speciale melkcupjes nodig en dit vergt dus een dubbel cupje, naast het standaard koffie cupje. Je kunt ook een aparte melkopschuimer aanschaffen om toch ‘echte’ koffiemelk toe te voegen.

MODELLEN WATERRESERVOIR DISPLAY ONTKALKING TOUCH
Infinissima 1,2 liter Nee Nee Nee
Genio 1,0 liter Nee Nee Nee
Lumio 1,0 liter Ja Nee Nee
Drop0,8 liter Ja NeeJa
Mini me0,8 liter Nee Nee Nee

VOOR- EN NADELEN DOLCE GUSTO APPARAAT

Dolce Gusto koffiezetapparaten staan bekend om het strak vormgegeven design en de unieke italiaanse look. Wat zijn echter de voor- en nadelen van zo’n apparaat? Is het wel verstandig om tegenwoordig nog zo’n apparaat aan te schaffen? Of ben je beter uit met een koffiemachine? 

VOORDELEN

Een Dolce Gusto is een echte eye-catcher in je keuken. Het apparaat staat bekend om zijn opvallende uiterlijk. De Dolce Gusto Genio, Dolce Gusto Piccolo en Dolce Gusto mini me hebben een universeler uiterlijk. De Dolce Gusto Lumio en Dolce Gusto Drop daarentegen hebben een bijzonder design met ronde vormen en verschillende kleuren. Daarnaast zijn de apparaten niet duur in aankoop. Je hebt al een Dolce Gusto vanaf €70. De duurdere varianten zijn ongeveer €115 euro. Zo is er voor ieders budget een geschikte Dolce Gusto. Ook is dit koffiezetapparaat gemakkelijk in onderhoud.

Een ander voordeel is het gemak waarmee je een kopje koffie zet, of een cappuccino, latte macchiato of chai tea latte. Met één druk op de knop zet je verschillende soorten koffiespecialiteiten. Deze zet je met speciale cups waar melkpoeder in zit, dit veranderd in melkschuim door de druk van het hete water. Daarnaast is het ook mogelijk koude dranken te zetten, zoals chocomelk en ice tea. Met een handige hendel wissel je gemakkelijk tussen de ‘koud water’ en ‘warm water’ optie. Daarnaast is de hoeveelheid water per bereiding instelbaar, hiermee wissel je tussen sterke en minder sterke kopjes koffie. Met de play & select functie wissel je makkelijk tussen je favoriete dranken.

NADELEN

Een nadeel aan de Dolce Gusto is dat je maar één kopje per keer kunt zetten. Dit is niet anders bij een Nespresso apparaat, maar dit kan wel onhandig zijn wanneer je koffie zet voor een grote groep mensen. Helemaal omdat de koffiespeciliteiten met melk meerdere cupjes vereisen en je heir dus langer mee bezig bent. Daarnaast is de koffie zelf wat duurder. De cupjes kosten gemiddels €0,30 per stuk en bij Nespresso is dit €0,40. Dit is duurder dan koffie (vers) gemalen bonen. Wel zijn er ook cupjes van B-merken te koop, welke uiteraard goedkoper zijn.

ASSORTIMENT DOLCE GUSTO KOFFIEZETAPPARATEN

INFORMATIE EN TIPS

Het kopen van een nieuw koffiezetapparaat, het onderhoud, het kiezen van de juiste koffie… Wanneer je niet goed voorbereid bent of er geen verstand van hebt kunnen dit behoorlijk lastige klusjes zijn. We begrijpen dat je hier niet te veel tijd aan wilt besteden en willen het graag wat makkelijker maken. We verzamelen informatie en tips om je te helpen bij alles wat met je nieuwe koffiezetapparaat te maken heeft.

Tips voor mooie latte art

Om de perfecte cappuccino te zetten, is het noodzakelijk om veel te oefenen. Melk opschuimen en deze op de juiste manier met de koffie mengen vereist een bepaalde techniek. Er zijn veel online tips te vinden en met het kijken van YouTube filmpjes kun je een eind komen. We hebben voor jou de meest handige tips op een rij gezet, om ervoor te zorgen dat het oefenen soepeler verloopt en je binnen de kortste keren kunt genieten van je eigen latte-art creatie. GEBRUIK KOUDE VOLLE MELK Gebruik volle en koude melk, dit is niet alleen nodig voor een volle en…Alle koffiespecialiteiten op een rij

In een wereld waar koffie een belangrijk moment van de dag is voor veel mensen, hebben we inmiddels vele verschillende koffiespecialiteiten ontwikkeld. Iedere koffiespecialiteit brengt weer zijn eigen charmes met zich mee. Voor de ene is een sterk kopje espresso het ideale kopje koffie, voor de andere een zoete latte macchiatto met kastanjesiroop. Om jou inspiratie te geven, maar ook om uit te leggen wat nu het verschil is tussen de verschillende kopjes koffie, zetten we alle specialiteiten voor je op een rij.De verschillende koffiespecialiteiten reizen de pan uit. Tegenwoordig is er niet alleen keuze uit een espresso en een…Beste melkopschuimer

Ben je een koffieliefhebber en zie jij je koffie het liefst met een romige laag opgeschuimde melk? Maar heb je geen ingebouwde melkopschuimer in je koffiezetapparaat? Dan is er een eenvoudige oplossing: een losse melkopschuimer. Hiermee maak je op ieder gewenst moment een perfect kopje cappuccino, en nog een voordeel: je zet hem in de kast wanneer je hem niet nodig hebt. Dit scheelt je onnodige ruimte op het aanrechtblad, wel zo handig. Een losse melkopschuimer heb je in een aantal soorten en maten. Wij helpen je een handje op weg en vertellen je waar je het beste op kunt…HOE ONDERHOUD JE EEN DOLCE GUSTO APPARAAT?

De Dolce Gusto heeft niet veel onderhoud nodig. Het is aan te raden om het apparaat even door te spoelen wanneer deze minimaal twee weken niet is gebruikt. Dit doe je door een kopje koffie te zetten zonder cupje. Verder is het aan te raden om jaarlijks het koffiezetapparaat te ontkalken, dat geldt voor ieder koffiezetapparaat en is voornamelijk gunstig voor de levensduur van het apparaat. De Dolce Gusto beschikt daarnaast over een handig lekbakje welke gemakkelijk afgespoeld kan worden.

ANDERE KOFFIEZETAPPARATEN?

Er zijn verscheidende soorten koffiezetapparaten. Elk apparaat heeft zijn eigen charmes, en vaak is het zo dat mensen vasthouden aan wat men gewend is. Toch is het niet verkeerd om, als je een echte koffieliefhebber bent, eens op onderzoek uit te gaan bij de aanschaf van een nieuw koffiezetapparaat. De verschillende apparaten zijn: de (volautomatische) koffiemachine, het filter koffiezetapparaat, het Dolce Gusto apparaat, het Senseo apparaat, een piston koffiemachine en tenslotte een Nespresso apparaat.

De apparaten verschillen niet alleen in uiterlijk, maar ook in de manier van koffie zetten. Het ene koffiezetapparaat vergt meer handelingen dan de andere. Daarbij is de soort koffie anders: op basis van pads, uit cups of van (vers) gemalen bonen. Ook maakt het qua kosten uit voor welk apparaat je kiest. Wanneer je op de kosten wilt letten, en een echte koffiedrinker bent, is het zeker de moeite waard om te kijken naar de kosten van een kopje koffie. De aanschafkosten van het ene koffiezetapparaat kan namelijk lager zijn, maar daarbij kunnen de kosten per kopje koffie vele malen hoger liggen. Tenslotte, vooral bij koffieliefhebbers, is vooral de kwaliteit van het apparaat en de koffie van belang. Je wilt zo lang mogelijk genieten van je aankoop. We hebben voor jou bij elk apparaat onderzoek gedaan naar de aanschafprijs, prijs per kopje koffie, de gebruiksvriendelijkheid en zo de voor- en nadelen op een rij gezet. Zo kun jij een weloverwogen beslissing maken.