Vind het beste Dolce Gusto apparaat

Een nieuw Dolce Gusto apparaat kopen? Gebruik onze tips en informatie bij het maken van een keuze, dan weet je zeker dat je het juiste Dolce Gusto apparaat koopt die voldoet aan jouw verwachtingen. Er zijn veel verschillende soorten Dolce Gusto apparaten en wij gaan je helpen de juiste te vinden.

Hulp bij het kopen van een Dolce Gusto apparaat

De Dolce Gusto apparaten veroveren langzaam maar zeker een steeds groter deel van de markt. En dat is niet zo vreemd, want het apparaat is compact, fraai en het zet lekkere koffie. Om het geschikt koffiezetapparaat te vinden, is het nodig om uit te zoeken welke eigenschappen je belangrijk vindt aan een koffiezetapparaat. Mocht nu uitkomen op een Dolce Gusto koffiezetapparaat, dan ben je nog niet klaar. Dolce Gusto heeft inmiddels meer dan slechts één model op de markt en hiermee is er voor de meeste koffieliefhebbers wel een geschikt model. Om je een handje op weg te helpen zetten we alle voor- en nadelen van een Dolce Gusto apparaat op een rij, en vergelijken we de verschillende modellen voor je op basis van de verschillende specificaties. Het meeste werk is al voor je gedaan, zodat jij in een gemakkelijk overzicht kunt zien of er een geschikt Dolce Gusto apparaat voor jou bij zit.

De Dolce Gusto apparaat keuzehulp

De keuzehulp is een hulpmiddel om je een handje op weg te helpen bij de keuze voor het juiste Dolce Gusto apparaat. Er zijn een flink aantal Dolce Gusto apparaten op de markt, en wanneer je niet weet waar je moet beginnen kan het lastig zijn om te oriënteren. Naast de informatie die we op een rij zetten, hebben we ook vragen ontwikkeld om voor jou een selectie te maken van het meest geschikte Dolce Gusto apparaat. Hierbij maken we een selectie op een aantal vragen welke belangrijk zijn jezelf vooraf te stellen. Wij doen het werk voor jou. Vul de keuzehulp in en kom erachter welk Dolce Gusto apparaat het beste bij jou past!

Het beste Dolce Gusto apparaat

We zijn op onderzoek uit gegaan en hebben een selectie gemaakt van de beste piston machines. Deze zijn geselecteerd op basis van de specificaties, het gebruiksgemak, de reviews, de kwaliteit en de prijs. De prijs-kwaliteit verhouden is hierbij erg belangrijk. We hebben niet geselecteerd op model of uiterlijk, omdat we dit een persoonlijke voorkeur vinden. Om je een handje op weg te helpen in het internetgeweld aan koffiemachines, hebben we hier een aantal machines voor je op een rij gezet:

1

2

3

4

Verschillende modellen en prijs

Dolce Gusto heeft meerdere modellen, waaronder de Dolce Gusto Genio, de Dolce Gusto Piccolo, de Dolce Gusto Mini Me, de Dolce Gusto Lumio, de Dolce Gusto Infinissima en de Dolce Gusto Drop. De modellen verschillen niet alleen qua uiterlijk, maar de specificaties zijn ook anders. Zo is er voor vrijwel iedere koffieliefhebber een geschikt model, afhankelijk van jou persoonlijke voorkeuren. De modellen zijn beschikbaar in verschillende kleuren, waaronder de iconische kleur rood.

De prijs varieert tussen de €70 en €115 en hiermee behoort de Dolce Gusto bij de goedkopere koffiezetapparaten. De prijs is voornamelijk afhankelijk van de specificaties, maar ook de modellen met een bijzonder design kosten iets meer. De kwaliteit van de koffie zelf is niet afhankelijk van de prijs, want je gebruikt dezelfde cupjes. Alle koffiezetapparaten van Dolce Gusto hebben de optie om ook koude dranken te schenken schenken. Verder maakt de prijs voor de garantie of levensduur van het apparaat niet uit. Er is een standaard garantie van 2 jaar.

Specificaties Dolce Gusto

De play & select functie is de meest opvallende specificatie van de dolce gusto, hiermee kies je tussen een breed spectrum aan dranken, zowel warm als koud. Je kunt een ‘gewone’ koffie kiezen, maar ook een cappuccino, een latte macchiato, warme chocomelk, thee, koude chocomelken zelfs ice tea. Daarnaast zijn er modellen met een display en de duurdere modellen beschikken over touchscreen. Er zijn bij Dolce Gusto, in tegenstelling tot de andere koffieapparaten, geen modellen met een melkreservoir of stoompijpje. Toch is het mogelijk om koffiespecialiteiten met melk te maken. Hiervoor heb je speciale melkcupjes nodig en dit vergt dus een dubbel cupje, naast het standaard koffie cupje. Je kunt ook een aparte melkopschuimer aanschaffen om toch ‘echte’ koffiemelk toe te voegen.

Modellen
Infinissima
Genio
Lumio
Drop
Mini me
Waterreservoir
1,2 liter
1,0 liter
1,0 liter
0,8 liter
0,8 liter
Display
Nee
Nee
Ja
Ja
Nee
Ontkalking
Nee 
Nee 
Nee 
Nee 
Nee 
Touch
Nee
Nee
Nee
Ja
Nee

Voor- en nadelen Dolce Gusto apparaat

Dolce Gusto koffiezetapparaten staan bekend om het strak vormgegeven design en de unieke italiaanse look. Wat zijn echter de voor- en nadelen van zo’n apparaat? Is het wel verstandig om tegenwoordig nog zo’n apparaat aan te schaffen? Of ben je beter uit met een koffiemachine? 

Voordelen

Een Dolce Gusto is een echte eye-catcher in je keuken. Het apparaat staat bekend om zijn opvallende uiterlijk. De Dolce Gusto Genio, Dolce Gusto Piccolo en Dolce Gusto mini me hebben een universeler uiterlijk. De Dolce Gusto Lumio en Dolce Gusto Drop daarentegen hebben een bijzonder design met ronde vormen en verschillende kleuren. Daarnaast zijn de apparaten niet duur in aankoop. Je hebt al een Dolce Gusto vanaf €70. De duurdere varianten zijn ongeveer €115 euro. Zo is er voor ieders budget een geschikte Dolce Gusto. Ook is dit koffiezetapparaat gemakkelijk in onderhoud.

Een ander voordeel is het gemak waarmee je een kopje koffie zet, of een cappuccino, latte macchiato of chai tea latte. Met één druk op de knop zet je verschillende soorten koffiespecialiteiten. Deze zet je met speciale cups waar melkpoeder in zit, dit veranderd in melkschuim door de druk van het hete water. Daarnaast is het ook mogelijk koude dranken te zetten, zoals chocomelk en ice tea. Met een handige hendel wissel je gemakkelijk tussen de ‘koud water’ en ‘warm water’ optie. Daarnaast is de hoeveelheid water per bereiding instelbaar, hiermee wissel je tussen sterke en minder sterke kopjes koffie. Met de play & select functie wissel je makkelijk tussen je favoriete dranken.

Nadelen

Een nadeel aan de Dolce Gusto is dat je maar één kopje per keer kunt zetten. Dit is niet anders bij een Nespresso apparaat, maar dit kan wel onhandig zijn wanneer je koffie zet voor een grote groep mensen. Helemaal omdat de koffiespeciliteiten met melk meerdere cupjes vereisen en je heir dus langer mee bezig bent. Daarnaast is de koffie zelf wat duurder. De cupjes kosten gemiddels €0,30 per stuk en bij Nespresso is dit €0,40. Dit is duurder dan koffie (vers) gemalen bonen. Wel zijn er ook cupjes van B-merken te koop, welke uiteraard goedkoper zijn.

Assortiment Dolce Gusto koffiezetapparaten

Informatie en tips

Jura D4 Piano Black

Volautomatische koffiemachine vergelijken

In het grote aanbod op internet bevindt zich een koffiemachine die bij jou past. Zoek je een koffiemachine om zo nu en dan een kopje zwarte koffie te zetten, of komt de koffiemachine op een kantoor te staan en moet het ook een goede cappuccino of latte macchiato zetten. Ben je een echte thuis barista of heb je het liever kant en klaar in een koffiemok? Bij het vinden van de juiste koffiemachine komen een paar belangrijke dingen kijken. Zo is het budget van belang, maar daarnaast ook de extra functies en de hoeveelheid onderhoud. Om erachter te komen welke koffiemachine perfect is voor jou, helpen we je een handje op weg door de verschillende onderdelen op een rij te zetten. Zo weet je precies waar je rekening mee kunt houden. Binnen de volautomatische koffiemachines zijn er verschillende modellen beschikbaar. Zo verschillen de modellen in de beschikbare functies: wel of geen display, wel of geen melkopschuimmethode, wel of geen warmhoudplaat. Daarnaast verschilt de grootte en de kleur ook: zwart, wit, RVS of een opvallende kleur ...
Meer informatie
Philips 2200 EP2230/10

Volautomatische koffiemachine met melkopschuimer

Ben je een echte koffie fanaat en hou je van speciale koffies zoals cappuccino, latte machiatto of koffie verkeerd? Dan zijn er heel wat mooie opties voor jou! Echter zijn er verschillende methoden om koffie op te schuimen, en welke methode het meest geschikt is voor jou hangt af van je voorkeuren. Ben je nieuw op het gebied van zelf cappuccino maken of ben je een thuis barista? Er zijn een aantal vragen waarbij je zelf stil kunt staan om erachter te komen welke variant het beste bij jou past. Zo kun je kiezen uit een melkreservoir met leiding, melkreservoir zonder leiding, melkslang en een stoompijpje. We zetten de verschillende methodes op een rij en lichten te voor- en nadelen voor je uit, zodat je na het lezen van deze tekst weet welke variant bij je past. Zo kun je thuis elk moment van de dag van een perfect gezet kopje cappuccino genieten. Wanneer je op zoek bent naar een geschikte koffiemachine, ontdek je dat er een groot aanbod op internet te vinden is. Voor ...
Meer informatie
De'Longhi ECAM23.120.B

Levensduur volautomatische koffiemachine

De gemiddelde levensduur van een volautomatische koffiemachine is ongeveer 6,2 jaar. Ben je op zoek naar een nieuwe volautomatische koffiemachine, dan komen er veel vragen naar boven. Zo wil je geen geld uitgeven aan een volautomatische koffiemachine die het na 1 of 2 jaar al begeeft. Om te bepalen wat de levensduur van een koffiezetapparaat is, is het belangrijk naar verschillende aspecten te kijken. Deze aspecten zijn het type koffiemachine, de bouwkwaliteit van de koffiemachine, het onderhoud van de koffiemachine, de mate waarin de koffiemachine gebruikt wordt en, jawel, de prijs van de koffiemachine. We gaan op alle drie de onderdelen in en leggen uit hoe dit werkt. Het type koffiemachine is erg van belang. Om je een indruk te geven zetten we de gemiddelde levensduur van een aantal apparaten op een rij. Een Dolce Gusto gaat gemiddeld 2 tot 3 jaar mee, een Nespresso machine 4,4 jaar en een volautomatische koffiemachine het langst, namelijk 6,2 jaar. Uit een enquête bij koffiedrinkers is gebleken dat de mensen met een volautomatische koffiemachine deze gemiddeld 3 tot ...
Meer informatie

Hoe onderhoud je een Dolce Gusto apparaat?

De Dolce Gusto heeft niet veel onderhoud nodig. Het is aan te raden om het apparaat even door te spoelen wanneer deze minimaal twee weken niet is gebruikt. Dit doe je door een kopje koffie te zetten zonder cupje. Verder is het aan te raden om jaarlijks het koffiezetapparaat te ontkalken, dat geldt voor ieder koffiezetapparaat en is voornamelijk gunstig voor de levensduur van het apparaat. De Dolce Gusto beschikt daarnaast over een handig lekbakje welke gemakkelijk afgespoeld kan worden.

Andere koffiezetapparaten?

Er zijn verscheidende soorten koffiezetapparaten. Elk apparaat heeft zijn eigen charmes, en vaak is het zo dat mensen vasthouden aan wat men gewend is. Toch is het niet verkeerd om, als je een echte koffieliefhebber bent, eens op onderzoek uit te gaan bij de aanschaf van een nieuw koffiezetapparaat. De verschillende apparaten zijn: de (volautomatische) koffiemachine, het filter koffiezetapparaat, het Dolce Gusto apparaat, het Senseo apparaat, een piston koffiemachine en tenslotte een Dolce Gusto apparaat.

De apparaten verschillen niet alleen in uiterlijk, maar ook in de manier van koffie zetten. Het ene koffiezetapparaat vergt meer handelingen dan de andere. Daarbij is de soort koffie anders: op basis van pads, uit cups of van (vers) gemalen bonen. Ook maakt het qua kosten uit voor welk apparaat je kiest. Wanneer je op de kosten wilt letten, en een echte koffiedrinker bent, is het zeker de moeite waard om te kijken naar de kosten van een kopje koffie. De aanschafkosten van het ene koffiezetapparaat kan namelijk lager zijn, maar daarbij kunnen de kosten per kopje koffie vele malen hoger liggen. Tenslotte, vooral bij koffieliefhebbers, is vooral de kwaliteit van het apparaat en de koffie van belang. Je wilt zo lang mogelijk genieten van je aankoop. We hebben voor jou bij elk apparaat onderzoek gedaan naar de aanschafprijs, prijs per kopje koffie, de gebruiksvriendelijkheid en zo de voor- en nadelen op een rij gezet. Zo kun jij een weloverwogen beslissing maken.