Koffiezet-apparaat.nl

Dolce Gusto apparaat

Een Dolce Gusto koffiezetapparaat is een type koffiezetapparaat dat gebruikmaakt van speciale koffiecapsules om koffie te bereiden. Deze capsules bevatten al gebrande en gemalen koffie, en kunnen in verschillende smaken worden verkregen. Bekijk hier de beste Dolce Gusto apparaten van 2024:

Beste Dolce Gusto apparaat van 2024

1

Krups Dolce Gusto Mini Me KP1208 Zwart

2

Krups Dolce Gusto Piccolo XS KP1A08 Zwart

3

Krups Dolce Gusto Mini Me KP1201 Grijs

4

Krups Dolce Gusto Piccolo XS KP1A05 Rood

5

Krups Dolce Gusto Genio S Plus KP3408 Zwart

Laatste update: vandaag, 15 april 2024

Beste Dolce Gusto apparaat van 2024

1

Krups Dolce Gusto Mini Me KP1208 Zwart

2

Krups Dolce Gusto Piccolo XS KP1A08 Zwart

3

Krups Dolce Gusto Mini Me KP1201 Grijs

4

Krups Dolce Gusto Piccolo XS KP1A05 Rood

5

Krups Dolce Gusto Genio S Plus KP3408 Zwart

Laatste update: vandaag, 15 april 2024

Yannick
Yannick

Koffie expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Een Dolce Gusto apparaat maakt gebruik van speciale koffiecapsules.
  • Een Dolce Gusto apparaat kost tussen de 75 en 115 euro.
  • Met één druk op de knop zet je veel verschillende koffiespecialiteiten.
  • De beste dolce gusto apparaat is de Krups Dolce Gusto Mini Me KP1208 Zwart

Hulp bij het kopen van een Dolce Gusto Apparaat

De Dolce Gusto apparaten veroveren langzaam maar zeker een steeds groter deel van de markt. En dat is niet zo vreemd, want het apparaat is compact, fraai en het zet lekkere koffie. Om het geschikt koffiezetapparaat te vinden, is het nodig om uit te zoeken welke eigenschappen je belangrijk vindt aan een koffiezetapparaat. Mocht nu uitkomen op een Dolce Gusto koffiezetapparaat, dan ben je nog niet klaar. Dolce Gusto heeft inmiddels meer dan slechts één model op de markt en hiermee is er voor de meeste koffieliefhebbers wel een geschikt model. Om je een handje op weg te helpen zetten we alle voor- en nadelen van een Dolce Gusto apparaat op een rij, en vergelijken we de verschillende modellen voor je op basis van de verschillende specificaties. Het meeste werk is al voor je gedaan, zodat jij in een gemakkelijk overzicht kunt zien of er een geschikt Dolce Gusto apparaat voor jou bij zit.

Het beste Dolce Gusto Apparaat van 2024

We zijn op onderzoek uit gegaan en hebben een selectie gemaakt van de beste Dolce Gusto apparaten. Deze zijn geselecteerd op basis van de specificaties, het gebruiksgemak, de reviews, de kwaliteit en de prijs. De prijs-kwaliteit verhouden is hierbij erg belangrijk. We hebben niet geselecteerd op model of uiterlijk, omdat we dit een persoonlijke voorkeur vinden. Om je een handje op weg te helpen in het internetgeweld aan koffiemachines, hebben we de beste Dolce Gusto apparaten van 2024 voor je op een rij gezet:

Voordelen Nadelen
Heeft een display
Instelbaar melkvolume
De Krups Dolce Gusto Mini Me KP1208 Zwart is compact van formaat en stopt automatisch na het zetten van een kopje koffie. Met de 7 voorgeprogrammeerde kopgroottes kies je eenvoudig welke maat het beste bij jouw koffie past en het koffiezetapparaat doet de rest. Zelf doe je een capsule in de machine en haal je de hendel naar warm of koud water. De Dolce Gusto cups zijn er in diverse variaties, zoals een lungo, cappuccino, maar ook een karamel macchiato. De koffiecups zijn hermetisch afgesloten waardoor de versheid van de koffie bewaard blijft. Na de bereiding van jouw drank schakelt het koffiezetapparaat zichzelf na 5 minuten uit, dankzij de energiebesparende stand. Je zet melkspecialiteiten met melkpoedercups, maar niet met verse melk.
Voordelen Nadelen
Instelbaar melkvolume
Heeft geen display
De Dolce Gusto Piccolo XS KP1A08 Zwart is met slechts 14 centimeter breed een smalle koffiemachine die weinig plek inneemt op het keukenblok. Het gebruik van de Dolce Gusto is erg simpel. Verwijder de capsulehouder en de machine gaat automatisch aan. Binnen 40 seconden is het koffiezetapparaat opgewarmd en klaar voor gebruik. Plaats een capsule voor een koffie-, theespecialiteit of voor een chocolademelk in de capsulehouder en haal de hendel over om een warme drank te bereiden. Beweeg je de hendel naar de koude stand? Dan zet je in een handomdraai een ijskoffie of ijsthee. Plaats de hendel wel weer terug naar de beginpositie, want de koffiemachine stopt niet automatisch met de bereiding. Na één minuut schakelt de machine zichzelf automatisch uit, dankzij de energiebesparende stand. Je zet melkspecialiteiten met melkpoedercups, maar niet met verse melk.
Voordelen Nadelen
Heeft een display
Instelbaar melkvolume
De Krups Dolce Gusto Mini Me KP1201 Grijs is compact van formaat en stopt automatisch na het zetten van een kopje koffie. Met de 7 voorgeprogrammeerde kopgroottes kies je eenvoudig welke maat het beste bij jouw koffie past en het koffiezetapparaat doet de rest. Zelf doe je een capsule in de machine en haal je de hendel naar warm of koud water. De Dolce Gusto cups zijn er in diverse variaties, zoals een lungo, cappuccino, maar ook een karamel macchiato. De koffiecups zijn hermetisch afgesloten waardoor de versheid van de koffie bewaard blijft. Na de bereiding van jouw drank schakelt het koffiezetapparaat zichzelf na 5 minuten uit, dankzij de energiebesparende stand. Je zet melkspecialiteiten met melkpoedercups, maar niet met verse melk.
Voordelen Nadelen
Instelbaar melkvolume
Heeft geen display
De smalle Krups Dolce Gusto Piccolo XS KP1A05 Rood is slechts 14 centimeter breed, handig wanneer je een klein keukenblad hebt. Binnen 30 seconden is de koffiemachine opgewarmd en klaar voor gebruik. Beweeg de hendel naar de koude of warme stand voor het zetten van verschillende warme en koude koffiespecialiteiten. Zet de hendel weer terug in het midden zodra er genoeg koffie in je kopje zit, want de koffiemachine stopt niet automatisch met de bereiding. Dankzij de ecostand schakelt deze energiezuinige koffiemachine na 1 minuut automatisch uit. Je zet melkspecialiteiten met melkpoedercups, maar niet met verse melk.
Voordelen Nadelen
Heeft een display
Geen instelbaar melkvolume
Personaliseer jouw koffie met de Krups Dolce Gusto Genio S Plus KP3408 Zwart door te kiezen tussen 4 temperatuurinstellingen en verschillende formaten en sterktes. De 4 temperatuurstanden, van warm tot koud, pas je simpelweg aan met één druk op de knop. Verander daarnaast zelf het intensiteitsniveau, zodat jij kiest welke smaak het beste bij jou past. Dankzij de XL-functie zet je kleine espresso's tot aan grote koffies van 300 milliliter. Jouw kop heeft een nóg intensere en geconcentreerde smaak door de Espresso Boost Technology. Deze functie maakt de koffie in de koffiecup een paar seconden voor de zetcyclus nat, zodat je de smaken nog beter uit de koffie haalt. Je zet melkspecialiteiten met melkpoedercups, maar niet met verse melk.

Verschillende modellen en prijs

Dolce Gusto heeft meerdere modellen, waaronder de Dolce Gusto Genio, de Dolce Gusto Piccolo, de Dolce Gusto Mini Me, de Dolce Gusto Lumio, de Dolce Gusto Infinissima en de Dolce Gusto Drop. De modellen verschillen niet alleen qua uiterlijk, maar de specificaties zijn ook anders. Zo is er voor vrijwel iedere koffieliefhebber een geschikt model, afhankelijk van jou persoonlijke voorkeuren. De modellen zijn beschikbaar in verschillende kleuren, waaronder de iconische kleur rood.

De prijs varieert tussen de €70 en €115 en hiermee behoort de Dolce Gusto bij de goedkopere koffiezetapparaten. De prijs is voornamelijk afhankelijk van de specificaties, maar ook de modellen met een bijzonder design kosten iets meer. De kwaliteit van de koffie zelf is niet afhankelijk van de prijs, want je gebruikt dezelfde cupjes. Alle koffiezetapparaten van Dolce Gusto hebben de optie om ook koude dranken te schenken schenken. Verder maakt de prijs voor de garantie of levensduur van het apparaat niet uit. Er is een standaard garantie van 2 jaar.

Specificaties Dolce Gusto

De play & select functie is de meest opvallende specificatie van de dolce gusto, hiermee kies je tussen een breed spectrum aan dranken, zowel warm als koud. Je kunt een ‘gewone’ koffie kiezen, maar ook een cappuccino, een latte macchiato, warme chocomelk, thee, koude chocomelken zelfs ice tea. Daarnaast zijn er modellen met een display en de duurdere modellen beschikken over touchscreen. Er zijn bij Dolce Gusto, in tegenstelling tot de andere koffieapparaten, geen modellen met een melkreservoir of stoompijpje. Toch is het mogelijk om koffiespecialiteiten met melk te maken. Hiervoor heb je speciale melkcupjes nodig en dit vergt dus een dubbel cupje, naast het standaard koffie cupje. Je kunt ook een aparte melkopschuimer aanschaffen om toch ‘echte’ koffiemelk toe te voegen.

ModellenWaterreservoirDisplayOntkalkingTouch
Infinissima1,2 literNeeNeeNee
Genio1,0 literNeeNeeNee
Lumio1,0 literJaNeeNee
Drop0,8 literJaNeeJa
Mini me0,8 literNeeNeeNee

Voor- en nadelen Dolce Gusto apparaat

Dolce Gusto koffiezetapparaten staan bekend om het strak vormgegeven design en de unieke italiaanse look. Wat zijn echter de voor- en nadelen van zo’n apparaat? Is het wel verstandig om tegenwoordig nog zo’n apparaat aan te schaffen? Of ben je beter uit met een koffiemachine?

Voordelen

Een Dolce Gusto is een echte eye-catcher in je keuken. Het apparaat staat bekend om zijn opvallende uiterlijk. De Dolce Gusto Genio, Dolce Gusto Piccolo en Dolce Gusto mini me hebben een universeler uiterlijk. De Dolce Gusto Lumio en Dolce Gusto Drop daarentegen hebben een bijzonder design met ronde vormen en verschillende kleuren. Daarnaast zijn de apparaten niet duur in aankoop. Je hebt al een Dolce Gusto vanaf €70. De duurdere varianten zijn ongeveer €115 euro. Zo is er voor ieders budget een geschikte Dolce Gusto. Ook is dit koffiezetapparaat gemakkelijk in onderhoud.

Een ander voordeel is het gemak waarmee je een kopje koffie zet, of een cappuccino, latte macchiato of chai tea latte. Met één druk op de knop zet je verschillende soorten koffiespecialiteiten. Deze zet je met speciale cups waar melkpoeder in zit, dit veranderd in melkschuim door de druk van het hete water. Daarnaast is het ook mogelijk koude dranken te zetten, zoals chocomelk en ice tea. Met een handige hendel wissel je gemakkelijk tussen de ‘koud water’ en ‘warm water’ optie. Daarnaast is de hoeveelheid water per bereiding instelbaar, hiermee wissel je tussen sterke en minder sterke kopjes koffie. Met de play & select functie wissel je makkelijk tussen je favoriete dranken.

Nadelen

Een nadeel aan de Dolce Gusto is dat je maar één kopje per keer kunt zetten. Dit is niet anders bij een Nespresso apparaat, maar dit kan wel onhandig zijn wanneer je koffie zet voor een grote groep mensen. Helemaal omdat de koffiespeciliteiten met melk meerdere cupjes vereisen en je heir dus langer mee bezig bent. Daarnaast is de koffie zelf wat duurder. De cupjes kosten gemiddels €0,30 per stuk en bij Nespresso is dit €0,40. Dit is duurder dan koffie (vers) gemalen bonen. Wel zijn er ook cupjes van B-merken te koop, welke uiteraard goedkoper zijn.

Hoe onderhoud je een Dolce Gusto apparaat

De Dolce Gusto heeft niet veel onderhoud nodig. Het is aan te raden om het apparaat even door te spoelen wanneer deze minimaal twee weken niet is gebruikt. Dit doe je door een kopje koffie te zetten zonder cupje. Verder is het aan te raden om jaarlijks het koffiezetapparaat te ontkalken, dat geldt voor ieder koffiezetapparaat en is voornamelijk gunstig voor de levensduur van het apparaat. De Dolce Gusto beschikt daarnaast over een handig lekbakje welke gemakkelijk afgespoeld kan worden.