Koffiezet-apparaat.nl

Nespresso apparaat

Nespresso is een merk van volautomatische espressoapparaten die zijn ontworpen voor thuisgebruik. Het apparaat maakt gebruik van speciale, afgesloten capsules met gemalen koffie en andere smaakmakers om espresso te maken. Bekijk hier de beste Nespresso apparaten van 2024:

Beste Nespresso apparaat van 2024

1

Magimix Nespresso Inissia M105 Zwart

2

Krups Nespresso Essenza Mini XN1108 Zwart

3

Krups Nespresso Essenza Mini XN110B Grijs

4

Krups Nespresso Essenza Mini XN1101 Wit

5

Magimix Nespresso CitiZ M196 CN Zwart

Laatste update: vandaag, 12 juli 2024

Beste Nespresso apparaat van 2024

1

Magimix Nespresso Inissia M105 Zwart

2

Krups Nespresso Essenza Mini XN1108 Zwart

3

Krups Nespresso Essenza Mini XN110B Grijs

4

Krups Nespresso Essenza Mini XN1101 Wit

5

Magimix Nespresso CitiZ M196 CN Zwart

Laatste update: vandaag, 12 juli 2024

Foto van Yannick
Yannick

Koffie expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Met een Nespresso apparaat zet je overheerlijke espresso thuis.
  • Nespresso koffiezetapparaten staan bekend om het design en de unieke italiaanse look.
  • Er zijn 9 verschillende Nespresso koffiezetapparaten, deze staan hieronder beschreven.
  • De beste nespresso apparaat is de Magimix Nespresso Inissia M105 Zwart

Hulp bij het kopen van een Nespresso apparaat

Het Nespresso apparaat heeft weinig introductie nodig. We kennen hem allemaal van de iconische reclames, de fraaie en compacte modellen en de mooie koffie concept stores. Dat is waar Nespresso ook om draait, de beleving om de koffie staat hierbij hoog in het vaandel. Eenmaal een Nespresso liefhebber, zul je niet snel wisselen naar een andere koffiemachine. Binnen de Nespresso machines is er echter ook veel variatie, en mocht je op zoek zijn naar een nieuwe koffiemachine, dan is het zeker de moeite waard hier eens uitgebreider naar te kijken.

Wij zetten voor jou de voor- en nadelen van een Nespresso apparaat op een rij, en helpen je zo op weg met de keuze voor het geschikte koffiezetapparaat. Met een Nespresso machine kun je alle kanten op. Het standaard Nespresso apparaat zet gemakkelijk en snel een espresso of lungo. Ook zijn er apparaten welke een ristretto of americano, of zelfs een cappucino of latte macchiato voor je maken. Daarnaast heb je wegens de cupjes ruime keuze in smaken. Door de hoge druk van 19 bar in het Nespresso apparaat perst het water zich door de cup. Hierbij ontstaat een stevige koffie met een volle aroma en een stevige crèmelaag.

Het beste Nespresso apparaat van 2024

We zijn op onderzoek uit gegaan en hebben een selectie gemaakt van de beste Nespresso apparaten. Deze zijn geselecteerd op basis van de specificaties, het gebruiksgemak, de reviews, de kwaliteit en de prijs. De prijs-kwaliteit verhouden is hierbij erg belangrijk. We hebben niet geselecteerd op model of uiterlijk, omdat we dit een persoonlijke voorkeur vinden. Om je een handje op weg te helpen in het internetgeweld aan koffiemachines, hebben we hier de beste Nespresso apparaten van 2024 voor je op een rij gezet:

1

Beste nespresso apparaat

Voordelen Nadelen
Goedkoop
Instelbare koffiesterkte
Klein waterreservoir
Met de Magimix Nespresso Inissia M105 Zwart zet je iedere ochtend snel een kop koffie, precies naar jouw smaak. Je stelt namelijk de waterhoeveelheid in voor een espresso of lungo; zo bepaal je zelf de sterkte van jouw kopje koffie. De machine heeft een compact formaat en past hierdoor ook in kleinere keukens. Zodra je het lekrooster opklapt, plaats je ook grote glazen en mokken onder de uitloop van de machine. Met slechts één druk op de knop bereikt het water binnen 25 seconden de juiste temperatuur om jouw koffie te zetten. Leeg na het zetten van 11 koffies het opvangbakje. Na het koffiezetten schakelt de machine na 9 minuten automatisch uit.
2
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Instelbare koffiesterkte
Klein waterreservoir
Kleine opvangbak
Dankzij het extra compacte formaat is de Krups Nespresso Essenza Mini XN1108 Zwart geschikt voor de kleinere huishoudens. Deze koffiemachine neemt namelijk weinig plek in beslag op jouw keukenblad, zodat er ook nog ruimte is voor ander keukenapparatuur. Gebruik de instelbare waterhoeveelheid om een espresso en lungo aan te passen naar jouw wens. Hoe minder water je toevoegt, hoe intenser de smaak. Ook als jij 's ochtends haast hebt drink jij voortaan snel nog een kopje koffie, want binnen 25 seconden is de koffiemachine opgewarmd en klaar voor gebruik. Om energie te besparen schakelt hij na 9 minuten automatisch uit.
3
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Instelbare koffiesterkte
Klein waterreservoir
Kleine opvangbak
Dankzij het extra compacte formaat is de Krups Nespresso Essenza Mini XN110B Grijs geschikt voor de kleinere huishoudens. Deze koffiemachine neemt namelijk weinig plek in beslag op jouw keukenblad, zodat er ook nog ruimte is voor ander keukenapparatuur. Gebruik de instelbare waterhoeveelheid om een espresso en lungo aan te passen naar jouw wens. Hoe minder water je toevoegt, hoe intenser de smaak. Ook als jij 's ochtends haast hebt drink jij voortaan snel nog een kopje koffie, want binnen 25 seconden is de koffiemachine opgewarmd en klaar voor gebruik. Om energie te besparen schakelt hij na 9 minuten automatisch uit.
4
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Instelbare koffiesterkte
Klein waterreservoir
Kleine opvangbak
Dankzij het extra compacte formaat is de Krups Nespresso Essenza Mini XN1101 Wit geschikt voor de kleinere huishoudens. Deze koffiemachine neemt namelijk weinig plek in beslag op jouw keukenblad, zodat er ook nog plek is voor ander keukenapparatuur. Gebruik de instelbare waterhoeveelheid om een espresso en lungo aan te passen naar jouw wens. Hoe minder water je toevoegt, hoe intenser de smaak wordt. Ook als jij 's ochtends haast hebt drink jij voortaan snel nog een kopje koffie, want binnen 25 seconden is de koffiemachine opgewarmd en klaar voor gebruik. Om energie te besparen schakelt hij na 9 minuten automatisch uit.
5
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Instelbare koffiesterkte
Met de Magimix Nespresso CitiZ M196 CN Zwart zet je eenvoudig een espresso of lungo naar jouw eigen smaak. Je stelt namelijk zelf de waterhoeveelheid in per koffiespecialiteit. Hoe minder water je toevoegt, hoe intenser je de smaak van jouw kop koffie maakt. Ook als jij 's ochtends haast hebt, drink je snel nog een kopje koffie. Binnen 25 seconden is de koffiemachine opgewarmd en klaar voor gebruik. Het koffiezetapparaat is gemakkelijk te bedienen via de 2 programmeerbare knoppen voor espresso en een lungo. Door de kopjeshouder in te klappen passen er ook grotere koppen koffie onder de machine. Vergeet je de machine uit te zetten na gebruik? Dan schakelt deze na 9 minuten automatisch uit.

Voor- en nadelen Nespresso apparaat

Nespresso koffiezetapparaten staan bekend om het strak vormgegeven design en de unieke italiaanse look. Wat zijn echter de voor- en nadelen van zo’n apparaat? Is het wel verstandig om tegenwoordig nog zo’n apparaat aan te schaffen? Of ben je beter uit met een koffiemachine?

Voordelen

Een Nespresso apparaat is geschikt voor echte koffieliefhebbers. We zetten de voordelen van een Nespresso apparaat voor je op rij. Om te beginnen is een Nespresso machine een compacte machine met een fraai design en beschikbaar in veel verschillende kleuren, zodat er voor iedere keuken wel een passend model te vinden is. De koffiecupjes zorgen ervoor dat je makkelijk wisselt tussen verschillende smaken, waarbij je elke dag kunt kiezen voor een andere koffieblend en zo kunt variëren in sterkte en smaak. De cupjes zijn gericht op koffie of espresso en in de Nespresso winkels kun je je laten adviseren over de smaken en de beste sterkte voor een bepaalde koffiespecialiteit. Nespresso bied de mogelijkheid om een abonnement te nemen en zo de nieuwste smaken te ontvangen, waardoor je altijd op de hoogte bent. Daarnaast is het gemakkelijk om een kopje koffie te zetten. Het apparaat is snel en er zijn weinig handelingen nodig. Tenslotte zijn de apparaten niet duur in aanschaf en kost een Nespresso machine tussen de €75 en €380, waarbij er voor iedere koffieliefhebber en ieders budget een Nespresso apparaat is.

Nadelen

Voor de echte koffieliefhebber is het niet alleen belangrijk dat de koffie lekker is, maar wil men soms ook invloed uitoefenen op de koffie. Dit is bij een Nespresso machine niet mogelijk. Men kiest uit een espresso of een koffie, en het apparaat doet de rest. Ondanks dat het apparaat binnen 30 seconden warm water heeft, kan een Nespresso apparaat slechts één kopje koffie per keer zetten. De cupjes zijn daarbij duurder dan de andere koffie. Met gemiddeld drie kopjes koffie per dag betaal je in een maand gemiddeld €31,50 aan koffie, waar het €2,70 tot €9,90 kost bij (vers) gemalen bonen en €8,10 bij koffie op basis van koffiepads. Sommige Nespresso machines hebben geen andere opties dan espresso’s en lungo’s, dit hoeft geen probleem te zijn, maar als je graag cappuccino’s of americano’s drinkt is het goed om op te letten of deze functie op het model zit.

Daarnaast bevat de volautomatische koffiemachine ook onderdelen welke zo nu en dan afgespoeld of schoongemaakt moeten worden. Daarbij ondergaat een koffiemachine ook slijtage. Denk hierbij aan de rubberen ringen en maalschijven, maar ook de verwarmingselementen kunnen verkalken. Deze onderdelen zullen minder lang meegaan dan de espressomachine, waardoor het noodzakelijk is deze op het gegeven moment te vervangen. Bij oude rubbers is er de mogelijkheid dat er lekkage ontstaat in de espressomachine, waardoor het apparaat er zelf ook onder lijdt.

Specificaties Nespresso

De iconische standaard (mini) Nespresso machine kan altijd een espresso of lungo zetten, bepaalde modellen zijn daarnaast ook in staat een ristretto of americano te maken. Mocht je erg van koffiespecialiteiten met melk houden, zijn er ook modellen beschikbaar met een melkreservoir. Het melkreservoir verwarmt en schuimt de melk, waardoor je weinig werk hebt aan je cappuccino of latte macchiato. Met één druk op de knop het je zo een cappuccino naar wens. Je kunt ook kiezen voor een losse melkopschuimer of een machine met een stoompijpje. Daarnaast zijn er Nespresso apparaten waarbij je zelf de temperatuur en het koffievolume kunt instellen. De echter koffieliefhebber kan hiermee het ideale kopje koffie samenstellen. Daarbij zijn er apparaten met een touchbediening. De meeste machines beschikken over een schoonmaakindicator zodat de machine zelf aangeeft wanneer het tijd is om het apparaat te ontkalken.

ModellenWaterreservoirOpvangbakOntkalkingTouch
Inissia0,7 liter11 capsulesNeeNee
Essenza mini0,6 liter6 capsulesNeeNee
Pixie0,7 liter14 capsulesNeeNee
CitiZ1 liter10 capsulesJaNee
Prodigio0,8 liter15 capsulesJaNee
Expert1,4 liter12 capsulesJaNee
Lattissima One1 liter + melk (0,12)8 capsulesJaJa
Lattissima Touch0,9 liter + melk (0,35)10 capsulesNeeJa
Lattissima Pro2 liter + melk (0,50)15 capsulesJaJa

Hoe onderhoud je een Nespresso apparaat

Je hebt weinig onderhoud aan een Nespresso machine. Het is wel belangrijk om de Nespresso machine minimaal één keer per jaar te ontkalken om de levensduur van de koffiemachine te garanderen. Een Nespresso machine geeft voor het gemak automatisch aan wanneer deze ontkalkt moet worden, zo hoef je dit zelf niet bij te houden. Daarnaast is het handig om de machine door te spoelen wanneer deze langer dan twee weken niet gebruikt is. Verder zal het capsule opvangbakje geleegd moeten worden. Hoe groter het opvangbakje is, hoe minder vaak deze geleegd hoeft te worden. Ditzelfde geld uiteraard voor het waterreservoir, hoe groter deze is, hoe minder vaak deze bijgevuld hoeft te worden.

Verschillende Nespresso modellen

Naast het klassieke Nespresso apparaat zijn er verschillende modellen op de markt, waaronder modellen met melkreservoirs voor verschillende koffiespecialiteiten. De modellen op de huidige markt zijn onder andere de Nespresso Citiz, de Nespresso Essenza mini, de Nespresse Expert, de Nespresso Inissia, de Nespresso Lattissima en de Nespersso Pixie. Daarnaast zijn er Nespersso machines van iconische merken zoals Magimix, Krups en Kitchenaid.

Ondanks dat de modellen onderling verschillen qua uiterlijk, is het systeem aan de binnenkant exact hetzelfde. De Nespresso machines hebben alemaal de optie om een espresso of lungo te zetten. Sommige modellen hebben ook de optie om een ristretto of americano te zetten. We hebben in onderstaande tabel de verschillende Nesspresso machines voor je op een rij gezet op basis van koffie specialiteiten welke met één druk op de knop te maken zijn. Let op: alle modellen beschikken over de mogelijkheid om Espresso en Lungo koffie te zetten. Deze hebben wij dan ook niet apart benoemd in dit overzicht van koffiespecialiteiten.

ModellenRistrettoAmericanoCappuccinoLatte
InissiaEssenza miniPixieCitiZProdigio


Expert

Lattissima One

Lattissima Touch

Lattissima Pro