VIND HET BESTE NESPRESSO APPARAAT 2023HULP BIJ HET KOPEN VAN EEN NESPRESSO APPARAAT

Het Nespresso apparaat heeft weinig introductie nodig. We kennen hem allemaal van de iconische reclames, de fraaie en compacte modellen en de mooie koffie concept stores. Dat is waar Nespresso ook om draait, de beleving om de koffie staat hierbij hoog in het vaandel. Eenmaal een Nespresso liefhebber, zul je niet snel wisselen naar een andere koffiemachine. Binnen de Nespresso machines is er echter ook veel variatie, en mocht je op zoek zijn naar een nieuwe koffiemachine, dan is het zeker de moeite waard hier eens uitgebreider naar te kijken. 

Wij zetten voor jou de voor- en nadelen van een Nespresso apparaat op een rij, en helpen je zo op weg met de keuze voor het geschikte koffiezetapparaat. Met een Nespresso machine kun je alle kanten op. Het standaard Nespresso apparaat zet gemakkelijk en snel een espresso of lungo. Ook zijn er apparaten welke een ristretto of americano, of zelfs een cappucino of latte macchiato voor je maken. Daarnaast heb je wegens de cupjes ruime keuze in smaken. Door de hoge druk van 19 bar in het Nespresso apparaat perst het water zich door de cup. Hierbij ontstaat een stevige koffie met een volle aroma en een stevige crèmelaag.  

NESPRESSO APPARAAT KEUZEHULP

De keuzehulp is een hulpmiddel om je een handje op weg te helpen bij de keuze voor het juiste Nespresso apparaat. Er zijn een flink aantal Nespresso apparaten op de markt, en wanneer je niet weet waar je moet beginnen kan het lastig zijn om te oriënteren. Naast de informatie die we op een rij zetten, hebben we ook vragen ontwikkeld om voor jou een selectie te maken van het meest geschikte Nespresso apparaat. Hierbij maken we een selectie op een aantal vragen welke belangrijk zijn jezelf vooraf te stellen. Wij doen het werk voor jou. Vul de keuzehulp in en kom erachter welk Nespresso apparaat het beste bij jou past!


Hoe vaak ga je het koffiezetapparaat gebruiken?
Welk soort koffie heeft je voorkeur?
Welke kwaliteit verwacht je van je nieuwe koffiezetapparaat?

HET BESTE NESPRESSO APPARAAT VAN 2023

We zijn op onderzoek uit gegaan en hebben een selectie gemaakt van de beste piston machines. Deze zijn geselecteerd op basis van de specificaties, het gebruiksgemak, de reviews, de kwaliteit en de prijs. De prijs-kwaliteit verhouden is hierbij erg belangrijk. We hebben niet geselecteerd op model of uiterlijk, omdat we dit een persoonlijke voorkeur vinden. Om je een handje op weg te helpen in het internetgeweld aan koffiemachines, hebben we hier een aantal machines voor je op een rij gezet:

VOOR- EN NADELEN NESPRESSO APPARAAT

Nespresso koffiezetapparaten staan bekend om het strak vormgegeven design en de unieke italiaanse look. Wat zijn echter de voor- en nadelen van zo’n apparaat? Is het wel verstandig om tegenwoordig nog zo’n apparaat aan te schaffen? Of ben je beter uit met een koffiemachine? 

VOORDELEN

Een Nespresso apparaat is geschikt voor echte koffieliefhebbers. We zetten de voordelen van een Nespresso apparaat voor je op rij. Om te beginnen is een Nespresso machine een compacte machine met een fraai design en beschikbaar in veel verschillende kleuren, zodat er voor iedere keuken wel een passend model te vinden is. De koffiecupjes zorgen ervoor dat je makkelijk wisselt tussen verschillende smaken, waarbij je elke dag kunt kiezen voor een andere koffieblend en zo kunt variëren in sterkte en smaak. De cupjes zijn gericht op koffie of espresso en in de Nespresso winkels kun je je laten adviseren over de smaken en de beste sterkte voor een bepaalde koffiespecialiteit. Nespresso bied de mogelijkheid om een abonnement te nemen en zo de nieuwste smaken te ontvangen, waardoor je altijd op de hoogte bent. Daarnaast is het gemakkelijk om een kopje koffie te zetten. Het apparaat is snel en er zijn weinig handelingen nodig. Tenslotte zijn de apparaten niet duur in aanschaf en kost een Nespresso machine tussen de €75 en €380, waarbij er voor iedere koffieliefhebber en ieders budget een Nespresso apparaat is.  

NADELEN

Voor de echte koffieliefhebber is het niet alleen belangrijk dat de koffie lekker is, maar wil men soms ook invloed uitoefenen op de koffie. Dit is bij een Nespresso machine niet mogelijk. Men kiest uit een espresso of een koffie, en het apparaat doet de rest. Ondanks dat het apparaat binnen 30 seconden warm water heeft, kan een Nespresso apparaat slechts één kopje koffie per keer zetten. De cupjes zijn daarbij duurder dan de andere koffie. Met gemiddeld drie kopjes koffie per dag betaal je in een maand gemiddeld €31,50 aan koffie, waar het €2,70 tot €9,90 kost bij (vers) gemalen bonen en €8,10 bij koffie op basis van koffiepads. Sommige Nespresso machines hebben geen andere opties dan espresso’s en lungo’s, dit hoeft geen probleem te zijn, maar als je graag cappuccino’s of americano’s drinkt is het goed om op te letten of deze functie op het model zit.   

Daarnaast bevat de volautomatische koffiemachine ook onderdelen welke zo nu en dan afgespoeld of schoongemaakt moeten worden. Daarbij ondergaat een koffiemachine ook slijtage. Denk hierbij aan de rubberen ringen en maalschijven, maar ook de verwarmingselementen kunnen verkalken. Deze onderdelen zullen minder lang meegaan dan de espressomachine, waardoor het noodzakelijk is deze op het gegeven moment te vervangen. Bij oude rubbers is er de mogelijkheid dat er lekkage ontstaat in de espressomachine, waardoor het apparaat er zelf ook onder lijdt.

SPECIFICATIES NESPRESSO

De iconische standaard (mini) Nespresso machine kan altijd een espresso of lungo zetten, bepaalde modellen zijn daarnaast ook in staat een ristretto of americano te maken. Mocht je erg van koffiespecialiteiten met melk houden, zijn er ook modellen beschikbaar met een melkreservoir. Het melkreservoir verwarmt en schuimt de melk, waardoor je weinig werk hebt aan je cappuccino of latte macchiato.  Met één druk op de knop het je zo een cappuccino naar wens. Je kunt ook kiezen voor een losse melkopschuimer of een machine met een stoompijpje. Daarnaast zijn er Nespresso apparaten waarbij je zelf de temperatuur en het koffievolume kunt instellen. De echter koffieliefhebber kan hiermee het ideale kopje koffie samenstellen. Daarbij zijn er apparaten met een touchbediening. De meeste machines beschikken over een schoonmaakindicator zodat de machine zelf aangeeft wanneer het tijd is om het apparaat te ontkalken. 


MODELLEN WATERRESERVOIR OPVANGBAK ONTKALKING TOUCH
Inissia 0,7 liter 11 capsulesNee Nee
Essenza mini 0,6 liter 6 capsules Nee Nee
Pixie 0,7 liter 14 capsules Nee Nee
CitiZ 1 liter 10 capsulesJa Nee
Prodigio 0,8 liter 15 capsules Ja Nee
Expert 1,4 liter 12 capsules Ja Nee
Lattissima One 1 liter + melk (0,12) 8 capsules Ja Ja
Lattissima Touch 0,9 liter + melk (0,35) 10 capsules Nee Ja
Lattissima Pro 2 liter + melk (0,50) 15 capsules Ja Ja

HOE ONDERHOUD JE EEN NESPRESSO APPARAAT?

Je hebt weinig onderhoud aan een Nespresso machine. Het is wel belangrijk om de Nespresso machine minimaal één keer per jaar te ontkalken om de levensduur van de koffiemachine te garanderen. Een Nespresso machine geeft voor het gemak automatisch aan wanneer deze ontkalkt moet worden, zo hoef je dit zelf niet bij te houden. Daarnaast is het handig om de machine door te spoelen wanneer deze langer dan twee weken niet gebruikt is. Verder zal het capsule opvangbakje geleegd moeten worden. Hoe groter het opvangbakje is, hoe minder vaak deze geleegd hoeft te worden. Ditzelfde geld uiteraard voor het waterreservoir, hoe groter deze is, hoe minder vaak deze bijgevuld hoeft te worden.  

INFORMATIE EN TIPS

Het kopen van een nieuw koffiezetapparaat, het onderhoud, het kiezen van de juiste koffie… Wanneer je niet goed voorbereid bent of er geen verstand van hebt kunnen dit behoorlijk lastige klusjes zijn. We begrijpen dat je hier niet te veel tijd aan wilt besteden en willen het graag wat makkelijker maken. We verzamelen informatie en tips om je te helpen bij alles wat met je nieuwe koffiezetapparaat te maken heeft.

Tips voor mooie latte art

Om de perfecte cappuccino te zetten, is het noodzakelijk om veel te oefenen. Melk opschuimen en deze op de juiste manier met de koffie mengen vereist een bepaalde techniek. Er zijn veel online tips te vinden en met het kijken van YouTube filmpjes kun je een eind komen. We hebben voor jou de meest handige tips op een rij gezet, om ervoor te zorgen dat het oefenen soepeler verloopt en je binnen de kortste keren kunt genieten van je eigen latte-art creatie. GEBRUIK KOUDE VOLLE MELK Gebruik volle en koude melk, dit is niet alleen nodig voor een volle en…Beste melkopschuimer

Ben je een koffieliefhebber en zie jij je koffie het liefst met een romige laag opgeschuimde melk? Maar heb je geen ingebouwde melkopschuimer in je koffiezetapparaat? Dan is er een eenvoudige oplossing: een losse melkopschuimer. Hiermee maak je op ieder gewenst moment een perfect kopje cappuccino, en nog een voordeel: je zet hem in de kast wanneer je hem niet nodig hebt. Dit scheelt je onnodige ruimte op het aanrechtblad, wel zo handig. Een losse melkopschuimer heb je in een aantal soorten en maten. Wij helpen je een handje op weg en vertellen je waar je het beste op kunt…Onderhoud van het koffiezetapparaat

Elk koffiezetapparaat heeft onderhoud nodig. In dat opzicht is een koffiezetapparaat niet anders dan de meeste andere apparatuur. Zonder adequaat onderhoud gaat een koffiemachine minder lang mee en kan de kwaliteit van de koffie er ook onder leiden. Denk bijvoorbeeld aan de leidingen, waar verkalking op kan treden. Maar ook aan de losse onderdelen welke kunnen slijten. Je kunt je voorstellen dat bij slijtage van rubberen ringetjes er uiteindelijk een lekkage kan optreden in het koffiezetapparaat. Welk onderhoud nodig is, hangt af van het soort apparaat: het bouwjaar, het model en de soort koffie. Zo heeft een Senseo apparaat, een…VERSCHILLENDE NESPRESSO MODELLEN

Naast het klassieke Nespresso apparaat zijn er verschillende modellen op de markt, waaronder modellen met melkreservoirs voor verschillende koffiespecialiteiten. De modellen op de huidige markt zijn onder andere de Nespresso Citiz, de Nespresso Essenza mini, de Nespresse Expert, de Nespresso Inissia, de Nespresso Lattissima en de Nespersso Pixie. Daarnaast zijn er Nespersso machines van iconische merken zoals Magimix, Krups en Kitchenaid.

Ondanks dat de modellen onderling verschillen qua uiterlijk, is het systeem aan de binnenkant exact hetzelfde. De Nespresso machines hebben alemaal de optie om een espresso of lungo te zetten. Sommige modellen hebben ook de optie om een ristretto of americano te zetten. We hebben in onderstaande tabel de verschillende Nesspresso machines voor je op een rij gezet op basis van koffie specialiteiten welke met één druk op de knop te maken zijn. Let op: alle modellen beschikken over de mogelijkheid om Espresso en Lungo koffie te zetten. Deze hebben wij dan ook niet apart benoemd in dit overzicht van koffiespecialiteiten. 


MODELLEN RISTRETTO AMERICANO CAPPUCCINO LATTE
Inissia
Essenza mini
Pixie
CitiZ
Prodigio
Expert
Lattissima One
Lattissima Touch
Lattissima Pro

ONS ASSORTIMENT NESPRESSO APPARATEN

ANDERE KOFFIEZETAPPARATEN?

Er zijn verscheidende soorten koffiezetapparaten. Elk apparaat heeft zijn eigen charmes, en vaak is het zo dat mensen vasthouden aan wat men gewend is. Toch is het niet verkeerd om, als je een echte koffieliefhebber bent, eens op onderzoek uit te gaan bij de aanschaf van een nieuw koffiezetapparaat. De verschillende apparaten zijn: de (volautomatische) koffiemachine, het filter koffiezetapparaat, het Dolce Gusto apparaat, het Senseo apparaat, een piston koffiemachine en tenslotte een Nespresso apparaat.

De apparaten verschillen niet alleen in uiterlijk, maar ook in de manier van koffie zetten. Het ene koffiezetapparaat vergt meer handelingen dan de andere. Daarbij is de soort koffie anders: op basis van pads, uit cups of van (vers) gemalen bonen. Ook maakt het qua kosten uit voor welk apparaat je kiest. Wanneer je op de kosten wilt letten, en een echte koffiedrinker bent, is het zeker de moeite waard om te kijken naar de kosten van een kopje koffie. De aanschafkosten van het ene koffiezetapparaat kan namelijk lager zijn, maar daarbij kunnen de kosten per kopje koffie vele malen hoger liggen. Tenslotte, vooral bij koffieliefhebbers, is vooral de kwaliteit van het apparaat en de koffie van belang. Je wilt zo lang mogelijk genieten van je aankoop. We hebben voor jou bij elk apparaat onderzoek gedaan naar de aanschafprijs, prijs per kopje koffie, de gebruiksvriendelijkheid en zo de voor- en nadelen op een rij gezet. Zo kun jij een weloverwogen beslissing maken.