Vind het beste Nespresso apparaat

Een nieuw Nespresso apparaat kopen? Gebruik onze tips en informatie bij het maken van een keuze, dan weet je zeker dat je het juiste Nespresso apparaat koopt die voldoet aan jouw verwachtingen. Er zijn veel verschillende soorten Nespresso apparaten en wij gaan je helpen de juiste te vinden.

Hulp bij het kopen van een Nespresso apparaat

Het Nespresso apparaat heeft weinig introductie nodig. We kennen hem allemaal van de iconische reclames, de fraaie en compacte modellen en de mooie koffie concept stores. Dat is waar Nespresso ook om draait, de beleving om de koffie staat hierbij hoog in het vaandel. Eenmaal een Nespresso liefhebber, zul je niet snel wisselen naar een andere koffiemachine. Binnen de Nespresso machines is er echter ook veel variatie, en mocht je op zoek zijn naar een nieuwe koffiemachine, dan is het zeker de moeite waard hier eens uitgebreider naar te kijken. 

Wij zetten voor jou de voor- en nadelen van een Nespresso apparaat op een rij, en helpen je zo op weg met de keuze voor het geschikte koffiezetapparaat. Met een Nespresso machine kun je alle kanten op. Het standaard Nespresso apparaat zet gemakkelijk en snel een espresso of lungo. Ook zijn er apparaten welke een ristretto of americano, of zelfs een cappucino of latte macchiato voor je maken. Daarnaast heb je wegens de cupjes ruime keuze in smaken. Door de hoge druk van 19 bar in het Nespresso apparaat perst het water zich door de cup. Hierbij ontstaat een stevige koffie met een volle aroma en een stevige crèmelaag 

De Nespresso apparaat keuzehulp

De keuzehulp is een hulpmiddel om je een handje op weg te helpen bij de keuze voor het juiste Nespresso apparaat. Er zijn een flink aantal Nespresso apparaten op de markt, en wanneer je niet weet waar je moet beginnen kan het lastig zijn om te oriënteren. Naast de informatie die we op een rij zetten, hebben we ook vragen ontwikkeld om voor jou een selectie te maken van het meest geschikte Nespresso apparaat. Hierbij maken we een selectie op een aantal vragen welke belangrijk zijn jezelf vooraf te stellen. Wij doen het werk voor jou. Vul de keuzehulp in en kom erachter welk Nespresso apparaat het beste bij jou past!

Het beste Nespresso apparaat

We zijn op onderzoek uit gegaan en hebben een selectie gemaakt van de beste piston machines. Deze zijn geselecteerd op basis van de specificaties, het gebruiksgemak, de reviews, de kwaliteit en de prijs. De prijs-kwaliteit verhouden is hierbij erg belangrijk. We hebben niet geselecteerd op model of uiterlijk, omdat we dit een persoonlijke voorkeur vinden. Om je een handje op weg te helpen in het internetgeweld aan koffiemachines, hebben we hier een aantal machines voor je op een rij gezet:

1

2

3

4

Verschillende Nespresso modellen

Naast het klassieke Nespresso apparaat zijn er verschillende modellen op de markt, waaronder modellen met melkreservoirs voor verschillende koffiespecialiteiten. De modellen op de huidige markt zijn onder andere de Nespresso Citiz, de Nespresso Essenza mini, de Nespresse Expert, de Nespresso Inissia, de Nespresso Lattissima en de Nespersso Pixie. Daarnaast zijn er Nespersso machines van iconische merken zoals Magimix, Krups en Kitchenaid.

Ondanks dat de modellen onderling verschillen qua uiterlijk, is het systeem aan de binnenkant exact hetzelfde. De Nespresso machines hebben alemaal de optie om een espresso of lungo te zetten. Sommige modellen hebben ook de optie om een ristretto of americano te zetten. We hebben in onderstaande tabel de verschillende Nesspresso machines voor je op een rij gezet op basis van koffie specialiteiten welke met één druk op de knop te maken zijn. Let op: alle modellen beschikken over de mogelijkheid om Espresso en Lungo koffie te zetten. Deze hebben wij dan ook niet apart benoemd in dit overzicht van koffiespecialiteiten. 

Modellen
Inissia
Essenza mini
Pixie
CitiZ
Prodigio
Expert
Lattissima One
Lattissima Touch
Lattissima Pro
Ristretto
-
-
-
-
-
-
-
Americano
-
-
-
-
-
-
-
-
Cappuccino
-
-
-
-
-
-
Latte
-
-
-
-
-
-

Voor- en nadelen Nespresso apparaat

Nespresso koffiezetapparaten staan bekend om het strak vormgegeven design en de unieke italiaanse look. Wat zijn echter de voor- en nadelen van zo’n apparaat? Is het wel verstandig om tegenwoordig nog zo’n apparaat aan te schaffen? Of ben je beter uit met een koffiemachine? 

Voordelen

Een Nespresso apparaat is geschikt voor echte koffieliefhebbers. We zetten de voordelen van een Nespresso apparaat voor je op rij. Om te beginnen is een Nespresso machine een compacte machine met een fraai design en beschikbaar in veel verschillende kleuren, zodat er voor iedere keuken wel een passend model te vinden isDe koffiecupjes zorgen ervoor dat je makkelijk wisselt tussen verschillende smaken, waarbij je elke dag kunt kiezen voor een andere koffieblend en zo kunt variëren in sterkte en smaak. De cupjes zijn gericht op koffie of espresso en in de Nespresso winkels kun je je laten adviseren over de smaken en de beste sterkte voor een bepaalde koffiespecialiteit. Nespresso bied de mogelijkheid om een abonnement te nemen en zo de nieuwste smaken te ontvangen, waardoor je altijd op de hoogte bent. Daarnaast is het gemakkelijk om een kopje koffie te zetten. Het apparaat is snel en er zijn weinig handelingen nodig. Tenslotte zijn de apparaten niet duur in aanschaf en kost een Nespresso machine tussen de €75 en €380, waarbij er voor iedere koffieliefhebber en ieders budget een Nespresso apparaat is.  

Nadelen

Voor de echte koffieliefhebber is het niet alleen belangrijk dat de koffie lekker is, maar wil men soms ook invloed uitoefenen op de koffie. Dit is bij een Nespresso machine niet mogelijk. Men kiest uit een espresso of een koffie, en het apparaat doet de rest. Ondanks dat het apparaat binnen 30 seconden warm water heeft, kan een Nespresso apparaat slechts één kopje koffie per keer zetten. De cupjes zijn daarbij duurder dan de andere koffie. Met gemiddeld drie kopjes koffie per dag betaal je in een maand gemiddeld €31,50 aan koffie, waar het €2,70 tot €9,90 kost bij (vers) gemalen bonen en €8,10 bij koffie op basis van koffiepads. Sommige Nespresso machines hebben geen andere opties dan espresso’s en lungo’s, dit hoeft geen probleem te zijn, maar als je graag cappuccino’s of americano’s drinkt is het goed om op te letten of deze functie op het model zit.   

Specificaties Nespresso

De iconische standaard (mini) Nespresso machine kan altijd een espresso of lungo zetten, bepaalde modellen zijn daarnaast ook in staat een ristretto of americano te maken. Mocht je erg van koffiespecialiteiten met melk houden, zijn er ook modellen beschikbaar met een melkreservoir. Het melkreservoir verwarmt en schuimt de melk, waardoor je weinig werk hebt aan je cappuccino of latte macchiato.  Met één druk op de knop het je zo een cappuccino naar wens. Je kunt ook kiezen voor een losse melkopschuimer of een machine met een stoompijpje. Daarnaast zijn er Nespresso apparaten waarbij je zelf de temperatuur en het koffievolume kunt instellen. De echter koffieliefhebber kan hiermee het ideale kopje koffie samenstellen. Daarbij zijn er apparaten met een touchbediening. De meeste machines beschikken over een schoonmaakindicator zodat de machine zelf aangeeft wanneer het tijd is om het apparaat te ontkalken.  

Modellen
Inissia
Essenza mini
Pixie
CitiZ
Prodigio
Expert
Lattissima One
Lattissima Touch
Lattissima Pro
Waterreservoir
0,7 liter
0,6 liter
0,7 liter
1 liter
0,8 liter
1,4 liter
1 liter + melk (0,12)
0,9 liter + melk (0,35)
2 liter + melk (0,50)
Opvangbak
11 capsules
6 capsules
14 capsules
10 capsules
15 capsules
12 capsules
8 capsules
10 capsules
15 capsules
Ontkalking
Nee 
Nee 
Nee 
Ja
Ja
Ja 
Ja
Nee 
Ja
Touch
Nee
Nee
Nee
Nee
Nee
Nee
Ja
Ja
Ja

Assortiment Nespresso koffiezetapparaten

Informatie en tips

Jura D4 Piano Black

Volautomatische koffiemachine vergelijken

In het grote aanbod op internet bevindt zich een koffiemachine die bij jou past. Zoek je een koffiemachine om zo nu en dan een kopje zwarte koffie te zetten, of komt de koffiemachine op een kantoor te staan en moet het ook een goede cappuccino of latte macchiato zetten. Ben je een echte thuis barista of heb je het liever kant en klaar in een koffiemok? Bij het vinden van de juiste koffiemachine komen een paar belangrijke dingen kijken. Zo is het budget van belang, maar daarnaast ook de extra functies en de hoeveelheid onderhoud. Om erachter te komen welke koffiemachine perfect is voor jou, helpen we je een handje op weg door de verschillende onderdelen op een rij te zetten. Zo weet je precies waar je rekening mee kunt houden. Binnen de volautomatische koffiemachines zijn er verschillende modellen beschikbaar. Zo verschillen de modellen in de beschikbare functies: wel of geen display, wel of geen melkopschuimmethode, wel of geen warmhoudplaat. Daarnaast verschilt de grootte en de kleur ook: zwart, wit, RVS of een opvallende kleur ...
Meer informatie
Philips 2200 EP2230/10

Volautomatische koffiemachine met melkopschuimer

Ben je een echte koffie fanaat en hou je van speciale koffies zoals cappuccino, latte machiatto of koffie verkeerd? Dan zijn er heel wat mooie opties voor jou! Echter zijn er verschillende methoden om koffie op te schuimen, en welke methode het meest geschikt is voor jou hangt af van je voorkeuren. Ben je nieuw op het gebied van zelf cappuccino maken of ben je een thuis barista? Er zijn een aantal vragen waarbij je zelf stil kunt staan om erachter te komen welke variant het beste bij jou past. Zo kun je kiezen uit een melkreservoir met leiding, melkreservoir zonder leiding, melkslang en een stoompijpje. We zetten de verschillende methodes op een rij en lichten te voor- en nadelen voor je uit, zodat je na het lezen van deze tekst weet welke variant bij je past. Zo kun je thuis elk moment van de dag van een perfect gezet kopje cappuccino genieten. Wanneer je op zoek bent naar een geschikte koffiemachine, ontdek je dat er een groot aanbod op internet te vinden is. Voor ...
Meer informatie
De'Longhi ECAM23.120.B

Levensduur volautomatische koffiemachine

De gemiddelde levensduur van een volautomatische koffiemachine is ongeveer 6,2 jaar. Ben je op zoek naar een nieuwe volautomatische koffiemachine, dan komen er veel vragen naar boven. Zo wil je geen geld uitgeven aan een volautomatische koffiemachine die het na 1 of 2 jaar al begeeft. Om te bepalen wat de levensduur van een koffiezetapparaat is, is het belangrijk naar verschillende aspecten te kijken. Deze aspecten zijn het type koffiemachine, de bouwkwaliteit van de koffiemachine, het onderhoud van de koffiemachine, de mate waarin de koffiemachine gebruikt wordt en, jawel, de prijs van de koffiemachine. We gaan op alle drie de onderdelen in en leggen uit hoe dit werkt. Het type koffiemachine is erg van belang. Om je een indruk te geven zetten we de gemiddelde levensduur van een aantal apparaten op een rij. Een Dolce Gusto gaat gemiddeld 2 tot 3 jaar mee, een Nespresso machine 4,4 jaar en een volautomatische koffiemachine het langst, namelijk 6,2 jaar. Uit een enquête bij koffiedrinkers is gebleken dat de mensen met een volautomatische koffiemachine deze gemiddeld 3 tot ...
Meer informatie

Hoe onderhoud je een Nespresso apparaat?

Je hebt weinig onderhoud aan een Nespresso machine. Het is wel belangrijk om de Nespresso machine minimaal één keer per jaar te ontkalken om de levensduur van de koffiemachine te garanderen. Een Nespresso machine geeft voor het gemak automatisch aan wanneer deze ontkalkt moet worden, zo hoef je dit zelf niet bij te houden. Daarnaast is het handig om de machine door te spoelen wanneer deze langer dan twee weken niet gebruikt is. Verder zal het capsule opvangbakje geleegd moeten worden. Hoe groter het opvangbakje is, hoe minder vaak deze geleegd hoeft te worden. Ditzelfde geld uiteraard voor het waterreservoir, hoe groter deze is, hoe minder vaak deze bijgevuld hoeft te worden.  

Andere koffiezetapparaten?

Er zijn verscheidende soorten koffiezetapparaten. Elk apparaat heeft zijn eigen charmes, en vaak is het zo dat mensen vasthouden aan wat men gewend is. Toch is het niet verkeerd om, als je een echte koffieliefhebber bent, eens op onderzoek uit te gaan bij de aanschaf van een nieuw koffiezetapparaat. De verschillende apparaten zijn: de (volautomatische) koffiemachine, het filter koffiezetapparaat, het Dolce Gusto apparaat, het Senseo apparaat, een piston koffiemachine en tenslotte een Nespresso apparaat.

De apparaten verschillen niet alleen in uiterlijk, maar ook in de manier van koffie zetten. Het ene koffiezetapparaat vergt meer handelingen dan de andere. Daarbij is de soort koffie anders: op basis van pads, uit cups of van (vers) gemalen bonen. Ook maakt het qua kosten uit voor welk apparaat je kiest. Wanneer je op de kosten wilt letten, en een echte koffiedrinker bent, is het zeker de moeite waard om te kijken naar de kosten van een kopje koffie. De aanschafkosten van het ene koffiezetapparaat kan namelijk lager zijn, maar daarbij kunnen de kosten per kopje koffie vele malen hoger liggen. Tenslotte, vooral bij koffieliefhebbers, is vooral de kwaliteit van het apparaat en de koffie van belang. Je wilt zo lang mogelijk genieten van je aankoop. We hebben voor jou bij elk apparaat onderzoek gedaan naar de aanschafprijs, prijs per kopje koffie, de gebruiksvriendelijkheid en zo de voor- en nadelen op een rij gezet. Zo kun jij een weloverwogen beslissing maken.