Koffiezet-apparaat.nl

Senseo apparaat

Een Senseo-koffiezetapparaat is een type koffiezetapparaat dat gebruikmaakt van speciale pads of capsules om koffie te maken. Bekijk hier de beste Senseo koffiezetapparaten van 2024:

Beste Senseo apparaat van 2024

1

Philips Senseo Original HD6553/70 Grijs

2

Philips Senseo Original HD6553/80 Rood

3

Philips Senseo Original HD6553/67 Zwart

4

Philips Senseo Quadrante HD7865/00 Wit

5

Philips Senseo Quadrante HD7865/60 Zwart

Laatste update: vandaag, 15 april 2024

Beste Senseo apparaat van 2024

1

Philips Senseo Original HD6553/70 Grijs

2

Philips Senseo Original HD6553/80 Rood

3

Philips Senseo Original HD6553/67 Zwart

4

Philips Senseo Quadrante HD7865/00 Wit

5

Philips Senseo Quadrante HD7865/60 Zwart

Laatste update: vandaag, 15 april 2024

Yannick
Yannick

Koffie expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Een Senseo koffiezetapparaat bereid koffie met behulp van pads of capsules.
  • Met een Senseo apparaat ze je gemakkelijk verschillende smaken koffie.
  • Er zijn 8 verschillende soorten Senseo koffiezetapparaten.
  • De beste senseo apparaat is de Philips Senseo Original HD6553/70 Grijs

Hulp bij het kopen van een Senseo apparaat

Een Senseo apparaat heeft weinig uitleg nodig. Dit iconische koffiezetapparaat bevindt zich in al jaren in vele keukens. Toch is de Senseo zoals we hem kennen van tientallen jaren terug niet meer de enige Senseo die te koop is. Een Senseo apparaat heeft tegenwoordig, voor wie dat wilt, meer functies dan alleen een kopje koffie zetten. Zo zijn er ook andere modellen bijgekomen en heeft Senseo het kleuren assortiment uitgebreid, zodat er voor vrijwel iedereen wel een geschikt apparaat is. We zetten voor jou de voor- en nadelen van een Senseo op een rij, en laten je zien op welke dingen je het beste kunt letten bij de aankoop van een Senseo apparaat.

Het beste Senseo apparaat

We zijn op onderzoek uit gegaan en hebben een selectie gemaakt van de beste Senseo apparaten. Deze zijn geselecteerd op basis van de specificaties, het gebruiksgemak, de reviews, de kwaliteit en de prijs. De prijs-kwaliteit verhouden is hierbij erg belangrijk. We hebben niet geselecteerd op model of uiterlijk, omdat we dit een persoonlijke voorkeur vinden. Om je een handje op weg te helpen in het internetgeweld aan Senseo apparaten, hebben we hier de beste Senseo apparaten van 2024 voor je op een rij gezet:

1

Beste senseo apparaat

Voordelen Nadelen
Goedkoop
Met de Philips Senseo Original HD6553/70 Grijs zet jij een kop koffie met een extra dikke en zachte cremalaag. Je zet snel en gemakkelijk 2 kopjes koffie tegelijk, zodat jouw visite niet lang hoeft te wachten. De koffie heeft een vol aroma dankzij de Koffie Boost technologie. Voordat het zetproces begint, besprenkelt de machine namelijk de koffiepad eerst volledig met heet water. Zo heeft de koffie langer de tijd om zijn smaak af te geven. Na het zetten van de koffie klets je lekker verder met je bezoek, want de koffiemachine schakelt vanzelf uit wanneer je hem 30 minuten niet gebruikt.
2
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Met de Philips Senseo Original HD6553/80 Rood zet jij een kop koffie met een extra dikke en zachte cremalaag. Je zet snel en gemakkelijk 2 kopjes koffie tegelijk, zodat jouw visite niet lang hoeft te wachten. De koffie heeft een vol aroma dankzij de Koffie Boost technologie. Voordat het zetproces begint, besprenkeld de machine namelijk de koffiepad eerst volledig met heet water. Zo heeft de koffie langer de tijd om zijn smaak af te geven. Na het zetten van de koffie klets je lekker verder met je bezoek, want de koffiemachine schakelt vanzelf uit wanneer je hem 30 minuten niet gebruikt.
3
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Met de Philips Senseo Original HD6553/67 Zwart zet jij een kop koffie met een extra dikke en zachte cremalaag. Je zet snel en gemakkelijk 2 kopjes koffie tegelijk, zodat jouw visite niet lang hoeft te wachten. De koffie heeft een vol aroma dankzij de Koffie Boost technologie. Voordat het zetproces begint, besprenkelt de machine namelijk de koffiepad eerst volledig met heet water. Zo heeft de koffie langer de tijd om zijn smaak af te geven. Na het zetten van de koffie klets je lekker verder met je bezoek, want de koffiemachine schakelt vanzelf uit wanneer je hem 30 minuten niet gebruikt.
4
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Extra klein waterreservoir
Met de Philips Senseo Quandrante HD7865/00 Wit zet je met één druk op de knop 2 kopjes koffie tegelijkertijd. De koffiemachine valt meteen op door zijn opvallende verschijning. Dankzij de vierkante vorm past hij goed in een hoek of tegen de muur. Je haalt het waterreservoir eenvoudig via de zijkant uit het apparaat. De machine bereidt een kopje koffie met de Koffieboost technologie. Deze functie zorgt voor een volle smaak en een intense smaakbeleving. Zo levert de Senseo heet water via 45 punten en verspreidt hij dit zo gelijkmatig over de koffiepad. De machine schakelt zichzelf na 30 minuten automatisch uit.
5
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Extra klein waterreservoir
Met de Philips Senseo Quadrante HD7865/60 Zwart zet je met één druk op de knop 2 kopjes koffie tegelijkertijd. De koffiemachine valt meteen op door zijn opvallende verschijning. Dankzij de vierkante vorm past hij goed in een hoek of tegen de muur. Je haalt het waterreservoir eenvoudig via de zijkant uit het apparaat. De machine bereidt een kopje koffie met de Koffieboost technologie. Deze functie zorgt voor een volle smaak en een intense smaakbeleving. Zo levert de Senseo heet water via 45 punten en verspreidt hij dit zo gelijkmatig over de koffiepad. De machine schakelt zichzelf na 30 minuten automatisch uit.

Verschillende Senseo modellen

Dat het iconische Senseo model niet mag ontbreken in het assortiment is bij Senseo vrij duidelijk, deze is namelijk na al die jaren van succes nog steeds te koop. Inmiddels heeft Senseo hier wel verschillende nieuwere en geavanceerdere modellen aan toegevoegd, waardoor het nog makkelijker is om naast een kopje koffie ook een espresso of cappuccino te maken.

Daarbij hebben lang niet alle modellen meer de pads als basis en zijn er inmiddels ook Senseo apparaten met een bonenmolen. Verschillende beschikbare modellen zijn: Senseo Original, Senseo Original XL, Senseo Viva Café, Senseo Viva Café duo select, Senseo Quadrante, Senseo Switch, Senseo Switch premium en Senseo Latte Duo. Ieder moel heeft zijn eigen uitstraling en charme. Zo is de Senseo Original het iconische Senseo apparaat zoals vele deze kennen en is de Senseo Quadrante een grotere, stoerdere variant met meer functies. De Senseo Switch wijkt nog het meeste af van de andere modellen, met dit Senseo apparaat ben je in staat om tot wel 8 koppen koffie tegelijk te zetten.

Een voordeel aan Senseo apparaten met pads is dat je hierbij gemakkelijk kunt wisselen tussen koffiesmaken. Senseo biedt veel verschillende smaken, waarin de sterkte maar ook de smaak zelf erg varieert. Denk hierbij aan koffie met kaneel-, vanille, mokka of chocoladesmaak.  Ook wissel je gemakkelijk tussen cafeïnevrije koffie en koffie met cafeïne, wel zo gemakkelijk.

Voor- en nadelen Senseo apparaat

Senseo koffiezetapparaten staan bekend om het strak vormgegeven design en de snelle koffie uit de pads. Wat zijn echter de voor- en nadelen van zo’n apparaat? Is het wel verstandig om tegenwoordig nog zo’n Senseo apparaat aan te schaffen? Of ben je beter uit met een koffiemachine die verse koffie zet? 

Voordelen

Een groot voordeel van het Senseo apparaat is dat deze snel en makkelijk een kopje koffie zet. Je gebruikt pads, en hoeft dus niet met een aparte bonenmolen aan de gang. Het water is snel verwarmd en zo is de koffie snel gezet. Een ander voordeel is dat naast het gemak van het zetten van één kopje koffie, je ook gemakkelijk meerdere kopjes koffie kunt zetten. Ideaal dus wanneer er veel bezoek is en je niet veel tijd kwijt wilt zijn aan het maken van de koffie. Voor de koffieliefhebber is het daarnaast ook aantrekkelijk dat men door middel van verschillende pads iedere keer van smaak kan wisselen. Zo wissel je tussen sterke en minder sterke koffie, maar ook koffie met een chocolade-, vanille- of karamelsmaak. De pads zorgen ervoor dat de koffie mild van smaak is. Door de druk in het Senseo apparaat ontstaat er een cremelaag op de koffie. Ook voor de gezinnen waar men ’s avonds of de gehele dag caffeïnevrije koffie wilt drinken is dit ideaal. Zo heeft iedereen de mogelijkheid om op elk gewenst moment zijn favoriete smaak koffie te drinken.

Daarnaast is het weinig onderhoud en opruimen. De pad weggooien is vrijwel de enige handeling na een kopje koffie. Het uitneembare opvangbakje van de Senseo maakt het makkelijk om deze schoon te houden en met zo nu en dan een ontkalktablet heb je het onderhoud van dit apparaat wel gehad. Ook is het een voordeel dat een Senseo apparaat erg compact is en dus in vrijwel iedere keuken wel een plekje vindt. Er zijn meerdere modellen, de ene wat groter dan de andere, maar het standaard Senseo model zoals de meeste hem kennen is een klein en elegant koffiezetapparaat. Een leuke bijkomstigheid is dat er veel kleuren te koop zijn, en er dus voor ieders smaak wel een model te vinden is. Van matte pastelkleuren naar glanzende felle kleuren, of gewoon een klassiek zwart of wit model. Tenslotte, en niet onbelangrijk, is het een voordeel dat de prijs van deze apparaten laag is. Het Senseo apparaat behoort tot de goedkoopste koffieapparaten en is hiermee toegankelijk voor ieders budget. De prijs varieert van €49 tot €166, waarbij meer geavanceerde apparaten duurder zijn.

Nadelen

Een Senseo apparaat kent ook minder functionele kanten. Ben je een echte koffieliefhebber, dan is het fijn om meer invloed te hebben op je koffie, zoals bijvoorbeeld bij een halfautomaat of een piston koffiemachine. Dat is bij een Senseo apparaat niet het geval. Daarbij hebben veel Senseo apparaten slechts de optie ‘1 kopje’ of ‘2 kopjes’, maar kun je in tegenstelling tot andere koffie apparaten niet kiezen uit een selectie van koffiespecialiteiten, en bij het originele model zelfs niet uit een espresso. Daarnaast bevatten de goedkopere Senseo apparaten geen optie om melk te verwarmen of op te schuimen, en zal dit dus met een losse melkopschuimer moeten gebeuren, wat ook ruimte op het aanrechtblad inneemt en los aangeschaft moet worden. Daarbij komt de prijs van een kopje koffie, welke over het algemeen genomen duurder is bij een koffie op basis van pads dan bij koffie op basis van (vers) gemalen bonen. Bij drie kopjes koffie per dag ben je als consument gemiddeld €8,10 kwijt voor koffiepads en €2,70 tot €9,90 voor koffiebonen. Of de smaak van koffie op basis van pads je bevalt is persoonlijk, er zijn mensen die zweren bij deze koffie, en er zijn mensen die koffie van vers gemalen bonen prefereren boven koffie van pads. Gelukkig is er voor ieder wat wils.

Specificaties Senseo

De specificaties waar je uit kunt kiezen bij een Senseo apparaat zijn minder uitgebreid dan bij een halfautomatische koffiemachine of een volautomatische koffiemachine. Een Senseo apparaat is door de jaren heen wel geavanceerder geworden en er zijn meerdere modellen beschikbaar. Denk hierbij aan de optie om melk op te schuimen met een melkreservoir. Hiermee maak je gemakkelijk verschillende koffiespecialiteiten. Ook is er de Senseo Switch, welke het mogelijk maakt om 8 koppen koffie tegelijk te zetten. Daarbij zijn er modellen, waaronder de  Viva Café Duo Select en de Original XL, waarbij je kunt kiezen of je een sterke kop koffie of een grotere milde kop koffie wilt. Dit noemt Senseo de koffiebooster. In onderstaande tabel hebben we alle specificaties bij de verschillende modellen voor je op een rij gezet, zodat je gemakkelijk kunt vergelijken. De temperatuur van onderstaande apparaten is niet instelbaar, er zit ook geen schoonmaak indicator op alle Senseo apparaten.

ModellenWaterreservoirAantal koppenKoffieboosterTouch
Original0,7 liter1 – 2 koppenNeeNee
Original XL1,2 liter1 – 2 koppenJaNee
Viva Café0,9 liter1 – 2 koppenNeeNee
Viva Café duo select0,9 liter1 – 2 koppenJaNee
Quadrante1,2 liter1 – 2 koppenNeeNee
Switch1,2 liter1 – 8 koppenNeeNee
Switch premium1,2 liter1 – 8 koppenNeeNee
Latte Duo1,0 liter1 – 2 koppenNeeJa

Hoe onderhoud je een Senseo apparaat?

Een Senseo apparaat vraagt weinig onderhoud. In principe is het apparaat vrij simpel, helemaal bij de modellen zonder melkreservoir. Hier komt water door de leidingen en wordt het water pas in het laatste deel van de machine door de koffieblend heen geperst. Het is desalniettemin wel noodzakelijk om het Senseo apparaat zo nu en dan te ontkalken, dit staat ook zo beschreven in de gebruiksaanwijzing. Verder is het schoonhouden van het apparaat vooral nuttig om vieze luchtjes en schimmel te voorkomen. Het uitneembare lekbakje is erg handig om het gelekte water te verwijderen en hiermee voorkom je dat het apparaat gaat ruiken. Een oude pas laten zitten kan geen kwaad voor het apparaat, maar dit kan wel gaan ruiken of schimmelen op den duur en wordt om die reden afgeraden.