Vind het beste Senseo apparaat

Een nieuw Senseo apparaat kopen? Gebruik onze tips en informatie bij het maken van een keuze, dan weet je zeker dat je het juiste Senseo apparaat koopt die voldoet aan jouw verwachtingen. Er zijn veel verschillende soorten Senseo apparaten en wij gaan je helpen de juiste te vinden. Bekijk de top 10 voor de beste apparaten.

Hulp bij het kopen van een Senseo apparaat

Een Senseo apparaat heeft weinig uitleg nodig. Dit iconische koffiezetapparaat bevindt zich in al jaren in vele keukens. Toch is de Senseo zoals we hem kennen van tientallen jaren terug niet meer de enige Senseo die te koop is. Een Senseo apparaat heeft tegenwoordig, voor wie dat wilt, meer functies dan alleen een kopje koffie zetten. Zo zijn er ook andere modellen bijgekomen en heeft Senseo het kleuren assortiment uitgebreid, zodat er voor vrijwel iedereen wel een geschikt apparaat is. We zetten voor jou de voor- en nadelen van een Senseo op een rij, en laten je zien op welke dingen je het beste kunt letten bij de aankoop van een Senseo apparaat.

De Senseo apparaat keuzehulp

De keuzehulp is een hulpmiddel om je een handje op weg te helpen bij de keuze voor het juiste Senseo apparaat. Er zijn een flink aantal Senseo apparaten op de markt, en wanneer je niet weet waar je moet beginnen kan het lastig zijn om te oriënteren. Naast de informatie die we op een rij zetten, hebben we ook vragen ontwikkeld om voor jou een selectie te maken van het meest geschikte Senseo apparaat. Hierbij maken we een selectie op een aantal vragen welke belangrijk zijn jezelf vooraf te stellen. Wij doen het werk voor jou. Vul de keuzehulp in en kom erachter welk Senseo apparaat het beste bij jou past!

Het beste Senseo apparaat

We zijn op onderzoek uit gegaan en hebben een selectie gemaakt van de beste Senseo apparaten. Deze zijn geselecteerd op basis van de specificaties, het gebruiksgemak, de reviews, de kwaliteit en de prijs. De prijs-kwaliteit verhouden is hierbij erg belangrijk. We hebben niet geselecteerd op model of uiterlijk, omdat we dit een persoonlijke voorkeur vinden. Om je een handje op weg te helpen in het internetgeweld aan Senseo apparaten, hebben we hier een aantal machines voor je op een rij gezet:

Verschillende Senseo modellen

Dat het iconische Senseo model niet mag ontbreken in het assortiment is bij Senseo vrij duidelijk, deze is namelijk na al die jaren van succes nog steeds te koop. Inmiddels heeft Senseo hier wel verschillende nieuwere en geavanceerdere modellen aan toegevoegd, waardoor het nog makkelijker is om naast een kopje koffie ook een espresso of cappuccino te maken.

Daarbij hebben lang niet alle modellen meer de pads als basis en zijn er inmiddels ook Senseo apparaten met een bonenmolen. Verschillende beschikbare modellen zijn: Senseo Original, Senseo Original XL, Senseo Viva Café, Senseo Viva Café duo select, Senseo Quadrante, Senseo Switch, Senseo Switch premium en Senseo Latte Duo. Ieder moel heeft zijn eigen uitstraling en charme. Zo is de Senseo Original het iconische Senseo apparaat zoals vele deze kennen en is de Senseo Quadrante een grotere, stoerdere variant met meer functies. De Senseo Switch wijkt nog het meeste af van de andere modellen, met dit Senseo apparaat ben je in staat om tot wel 8 koppen koffie tegelijk te zetten.

Een voordeel aan Senseo apparaten met pads is dat je hierbij gemakkelijk kunt wisselen tussen koffiesmaken. Senseo biedt veel verschillende smaken, waarin de sterkte maar ook de smaak zelf erg varieert. Denk hierbij aan koffie met kaneel-, vanille, mokka of chocoladesmaak.  Ook wissel je gemakkelijk tussen cafeïnevrije koffie en koffie met cafeïne, wel zo gemakkelijk.

Voor- en nadelen Senseo apparaat

Senseo koffiezetapparaten staan bekend om het strak vormgegeven design en de snelle koffie uit de pads. Wat zijn echter de voor- en nadelen van zo’n apparaat? Is het wel verstandig om tegenwoordig nog zo’n Senseo apparaat aan te schaffen? Of ben je beter uit met een koffiemachine die verse koffie zet? 

Voordelen

Een groot voordeel van het Senseo apparaat is dat deze snel en makkelijk een kopje koffie zet. Je gebruikt pads, en hoeft dus niet met een aparte bonenmolen aan de gang. Het water is snel verwarmd en zo is de koffie snel gezet. Een ander voordeel is dat naast het gemak van het zetten van één kopje koffie, je ook gemakkelijk meerdere kopjes koffie kunt zetten. Ideaal dus wanneer er veel bezoek is en je niet veel tijd kwijt wilt zijn aan het maken van de koffie. Voor de koffieliefhebber is het daarnaast ook aantrekkelijk dat men door middel van verschillende pads iedere keer van smaak kan wisselen. Zo wissel je tussen sterke en minder sterke koffie, maar ook koffie met een chocolade-, vanille- of karamelsmaak. De pads zorgen ervoor dat de koffie mild van smaak is. Door de druk in het Senseo apparaat ontstaat er een cremelaag op de koffie. Ook voor de gezinnen waar men ’s avonds of de gehele dag caffeïnevrije koffie wilt drinken is dit ideaal. Zo heeft iedereen de mogelijkheid om op elk gewenst moment zijn favoriete smaak koffie te drinken.

Daarnaast is het weinig onderhoud en opruimen. De pad weggooien is vrijwel de enige handeling na een kopje koffie. Het uitneembare opvangbakje van de Senseo maakt het makkelijk om deze schoon te houden en met zo nu en dan een ontkalktablet heb je het onderhoud van dit apparaat wel gehad. Ook is het een voordeel dat een Senseo apparaat erg compact is en dus in vrijwel iedere keuken wel een plekje vindt. Er zijn meerdere modellen, de ene wat groter dan de andere, maar het standaard Senseo model zoals de meeste hem kennen is een klein en elegant koffiezetapparaat. Een leuke bijkomstigheid is dat er veel kleuren te koop zijn, en er dus voor ieders smaak wel een model te vinden is. Van matte pastelkleuren naar glanzende felle kleuren, of gewoon een klassiek zwart of wit model. Tenslotte, en niet onbelangrijk, is het een voordeel dat de prijs van deze apparaten laag is. Het Senseo apparaat behoort tot de goedkoopste koffieapparaten en is hiermee toegankelijk voor ieders budget. De prijs varieert van €49 tot €166, waarbij meer geavanceerde apparaten duurder zijn.

Nadelen

Een Senseo apparaat kent ook minder functionele kanten. Ben je een echte koffieliefhebber, dan is het fijn om meer invloed te hebben op je koffie, zoals bijvoorbeeld bij een halfautomaat of een piston koffiemachine. Dat is bij een Senseo apparaat niet het geval. Daarbij hebben veel Senseo apparaten slechts de optie ‘1 kopje’ of ‘2 kopjes’, maar kun je in tegenstelling tot andere koffie apparaten niet kiezen uit een selectie van koffiespecialiteiten, en bij het originele model zelfs niet uit een espresso. Daarnaast bevatten de goedkopere Senseo apparaten geen optie om melk te verwarmen of op te schuimen, en zal dit dus met een losse melkopschuimer moeten gebeuren, wat ook ruimte op het aanrechtblad inneemt en los aangeschaft moet worden. Daarbij komt de prijs van een kopje koffie, welke over het algemeen genomen duurder is bij een koffie op basis van pads dan bij koffie op basis van (vers) gemalen bonen. Bij drie kopjes koffie per dag ben je als consument gemiddeld €8,10 kwijt voor koffiepads en €2,70 tot €9,90 voor koffiebonen. Of de smaak van koffie op basis van pads je bevalt is persoonlijk, er zijn mensen die zweren bij deze koffie, en er zijn mensen die koffie van vers gemalen bonen prefereren boven koffie van pads. Gelukkig is er voor ieder wat wils.

Specificaties Senseo

De specificaties waar je uit kunt kiezen bij een Senseo apparaat zijn minder uitgebreid dan bij een halfautomatische koffiemachine of een volautomatische koffiemachine. Een Senseo apparaat is door de jaren heen wel geavanceerder geworden en er zijn meerdere modellen beschikbaar. Denk hierbij aan de optie om melk op te schuimen met een melkreservoir. Hiermee maak je gemakkelijk verschillende koffiespecialiteiten. Ook is er de Senseo Switch, welke het mogelijk maakt om 8 koppen koffie tegelijk te zetten. Daarbij zijn er modellen, waaronder de  Viva Café Duo Select en de Original XL, waarbij je kunt kiezen of je een sterke kop koffie of een grotere milde kop koffie wilt. Dit noemt Senseo de koffiebooster. In onderstaande tabel hebben we alle specificaties bij de verschillende modellen voor je op een rij gezet, zodat je gemakkelijk kunt vergelijken. De temperatuur van onderstaande apparaten is niet instelbaar, er zit ook geen schoonmaak indicator op alle Senseo apparaten.

Modellen
Original
Original XL
Viva Café
Viva Café duo select
Quadrante
Switch
Switch premium
Latte Duo
Waterreservoir
0,7 liter
1,2 liter
0,9 liter
0,9 liter
1,2 liter
1,2 liter
1,2 liter
1,0 liter
Aantal koppen
1 – 2 koppen
1 – 2 koppen
1 – 2 koppen
1 – 2 koppen
1 – 2 koppen
1 – 8 koppen
1 – 8 koppen
1 – 2 koppen
Koffiebooster
Nee 
Ja
Nee 
Ja
Nee 
Nee 
Nee 
Nee 
Touch
Nee
Nee
Nee
Nee
Nee
Nee
Nee
Ja

Assortiment Senseo koffiezetapparaten

Informatie en tips

Melkopschuimer

Ben je een koffieliefhebber en zie jij je koffie het liefst met een romige laag opgeschuimde melk? Maar heb je geen ingebouwde melkopschuimer in je koffiezetapparaat? Dan is er een eenvoudige oplossing: een losse melkopschuimer. Hiermee maak je op ieder gewenst moment een perfect kopje cappuccino, en nog een voordeel: je zet hem in de kast wanneer je hem niet nodig hebt. Dit scheelt je onnodige ruimte op het aanrechtblad, wel zo handig. Een losse melkopschuimer heb je in een aantal soorten en maten. Wij helpen je een handje op weg en vertellen je waar je het beste op kunt letten. Om te beginnen nemen we de verschillende manieren van opschuimen even door, want is een melkopschuimer wel de meest ideale optie voor jou? En hoe maak je de ideale cappuccino Melk opschuimen kan op verschillende manieren. We zetten ze voor je op een rij. Om te beginnen is er de melkopschuimer, deze kan zowel los gekocht worden als verwerkt zitten in het koffiezetapparaat. Indien deze ingebouwd is zijn er twee varianten: één met een ...
Meer informatie
Philips Grind & Brew HD7767/00

Koffiezetapparaat met timer

Elke ochtend vaste prik: een vers kopje koffie. Je ruikt de koffie al als je voet zet in de keuken. Het kopje verse koffie staat op je te wachten. Klinkt goed, en het is mogelijk met een koffiezetapparaat met timer. Je stelt zelf in op welk tijdstip je de koffie klaar wilt hebben staan. Wil je een koffiezetapparaat met timer kopen? Dan zijn er enkele eigenschappen waar je wel of niet voor kunt kiezen. Het aanbod is uitgebreid, dus om een goede keuze te maken zul je moeten weten waar je op moet letten en welke voorkeuren voor jou het belangrijkste zijn. We helpen je graag een handje op weg en nemen de opties met je door, zodat jij een geschikte koffiezetapparaat met timer kunt kiezen. Een koffiezetapparaat met timer is een koffiezetapparaat met thermoskan, waar de koffie in druppelt. Dit kan koffie op basis van gemalen koffiebonen of ongemalen koffiebonen zijn. De thermoskan kan variëren in grootte en het ene koffiezetapparaat is wel in staat om de thermoskan te blijven verwarmen en de andere ...
Meer informatie
Jura WE8 Dark Inox

Koffiezetapparaat voor kantoor

Een koffiezetapparaat op kantoor is niet meer weg te denken. Niet alleen tijdens de start van de dag, maar gedurende de gehele dag drinken mensen koffie. De koffie is hedendaags niet meer weg te denken van kantoor. Tegenwoordig zijn de eisen hoger en hebben mensen thuis ook betere koffiezetapparaten staan. Niet zo gek, want een goed kopje koffie geeft mensen vaak veel comfort. Bij het zoeken naar een geschikte koffiemachine voor kantoor zijn er echter wel andere dingen waar je op let dan bij een koffiemachine voor thuis. Een koffiezetapparaat voor kantoor moet bijvoorbeeld groter zijn en een groter waterreservoir hebben. Er wordt simpelweg meer koffie mee gezet, en je wilt voorkomen dat je tegen ongemakken aan gaat lopen waar je vooraf aan had kunnen denken. Omdat ieder apparaat een investering is, en zo ook een koffiezetapparaat voor kantoor, denken we graag met je mee. We hebben op een rij gezet welke specificaties een koffiezetapparaat voor kantoor mogelijk kan hebben en wanneer je hier wel of geen rekening mee moet houden. Je kiest dan zelf ...
Meer informatie

Hoe onderhoud je een Senseo apparaat?

Een Senseo apparaat vraagt weinig onderhoud. In principe is het apparaat vrij simpel, helemaal bij de modellen zonder melkreservoir. Hier komt water door de leidingen en wordt het water pas in het laatste deel van de machine door de koffieblend heen geperst. Het is desalniettemin wel noodzakelijk om het Senseo apparaat zo nu en dan te ontkalken, dit staat ook zo beschreven in de gebruiksaanwijzing. Verder is het schoonhouden van het apparaat vooral nuttig om vieze luchtjes en schimmel te voorkomen. Het uitneembare lekbakje is erg handig om het gelekte water te verwijderen en hiermee voorkom je dat het apparaat gaat ruiken. Een oude pas laten zitten kan geen kwaad voor het apparaat, maar dit kan wel gaan ruiken of schimmelen op den duur en wordt om die reden afgeraden.

Andere koffiezetapparaten?

Er zijn verscheidende soorten koffiezetapparaten. Elk apparaat heeft zijn eigen charmes, en vaak is het zo dat mensen vasthouden aan wat men gewend is. Toch is het niet verkeerd om, als je een echte koffieliefhebber bent, eens op onderzoek uit te gaan bij de aanschaf van een nieuw koffiezetapparaat. De verschillende apparaten zijn: de (volautomatische) koffiemachine, het filter koffiezetapparaat, het Dolce Gusto apparaat, het Senseo apparaat, een piston koffiemachine en tenslotte een Senseo apparaat.

De apparaten verschillen niet alleen in uiterlijk, maar ook in de manier van koffie zetten. Het ene koffiezetapparaat vergt meer handelingen dan de andere. Daarbij is de soort koffie anders: op basis van pads, uit cups of van (vers) gemalen bonen. Ook maakt het qua kosten uit voor welk apparaat je kiest. Wanneer je op de kosten wilt letten, en een echte koffiedrinker bent, is het zeker de moeite waard om te kijken naar de kosten van een kopje koffie. De aanschafkosten van het ene koffiezetapparaat kan namelijk lager zijn, maar daarbij kunnen de kosten per kopje koffie vele malen hoger liggen. Tenslotte, vooral bij koffieliefhebbers, is vooral de kwaliteit van het apparaat en de koffie van belang. Je wilt zo lang mogelijk genieten van je aankoop. We hebben voor jou bij elk apparaat onderzoek gedaan naar de aanschafprijs, prijs per kopje koffie, de gebruiksvriendelijkheid en zo de voor- en nadelen op een rij gezet. Zo kun jij een weloverwogen beslissing maken.