Koffiezet-apparaat.nl

Volautomatische koffiemachine met melkopschuimer

Een volautomatische koffiemachine met melkopschuimer is een koffiemachine die de volledige bereiding van de koffie verzorgt, inclusief het opschuimen van de melk. Bekijk hier de beste volautomatische koffiemachines met melkopschuimer van 2024!

Beste Volautomatische koffiemachine met melkopschuimer van 2024

1

De’Longhi Magnifica ECAM 20.110.B Zwart

2

De’Longhi Magnifica ECAM 22.110SB Zilver

3

Krups EA8118

4

Krups EA8178 Zilver

5

Krups EA8110

Laatste update: vandaag, 20 mei 2024

Beste Volautomatische koffiemachine met melkopschuimer van 2024

1

De’Longhi Magnifica ECAM 20.110.B Zwart

2

De’Longhi Magnifica ECAM 22.110SB Zilver

3

Krups EA8118

4

Krups EA8178 Zilver

5

Krups EA8110

Laatste update: vandaag, 20 mei 2024

Picture of Yannick
Yannick

Koffie expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Laat het apparaat de melk voor je opschuimen.
  • Zet hiermee gemakkelijk een cappuccino, latte machiatto of koffie verkeerd.
  • Er zijn 4 soorten melkopschuimers: melkreservoir met of zonder slang, een melkslang en een stoompijpje.
  • De beste volautomatische koffiemachine met melkopschuimer is de De’Longhi Magnifica ECAM 20.110.B Zwart

Volautomatische koffiemachine met melkreservoir

Ben je een echte koffie fanaat en hou je van speciale koffies zoals cappuccino, latte machiatto of koffie verkeerd? Dan zijn er heel wat mooie opties voor jou! Echter zijn er verschillende methoden om koffie op te schuimen, en welke methode het meest geschikt is voor jou hangt af van je voorkeuren. Ben je nieuw op het gebied van zelf cappuccino maken of ben je een thuis barista? Er zijn een aantal vragen waarbij je zelf stil kunt staan om erachter te komen welke variant het beste bij jou past. Zo kun je kiezen uit een melkreservoir met leiding, melkreservoir zonder leiding, melkslang en een stoompijpje. We zetten de verschillende methodes op een rij en lichten te voor- en nadelen voor je uit, zodat je na het lezen van deze tekst weet welke variant bij je past. Zo kun je thuis elk moment van de dag van een perfect gezet kopje cappuccino genieten. Wanneer je op zoek bent naar een geschikte koffiemachine, ontdek je dat er een groot aanbod op internet te vinden is. Voor jezelf bedenken welke functies je wel en niet wilt is hierbij belangrijk om een selectie met potentiële koffiemachines te maken. Zo is het handig om te selecteren op een koffiemachine met mogelijkheid om cappuccino te maken. Onderstaande buttons brengen je direct naar de koffiemachines geschikt voor cappuccino!

Een volautomatische koffiemachine met melkopschuimer kan verschillende methoden van melkopschuimen bevatten. De meest bekende hiervan is de koffiemachine met een melkreservoir. Het melkreservoir is letterlijk een reservoir voor melk. Alles wat je zelf hoeft te doen is het vullen van het reservoir, de rest doet de volautomatische koffiemachine voor jou. De melk wordt door de koffiemachine opgeschuimd en aan het kopje koffie of espresso toegevoegd om de gewenste koffiespecialiteit te maken. De koffiemachine weet precies hoeveel melk er nodig is voor een bepaalde koffiespecialiteit, en hier hoef je dus zelf niet over na te denken. Wel zo gemakkelijk.

Welke soorten melkreservoir zijn er eigenlijk? Er zijn twee varianten beschikbaar: een melkreservoir met een slang en een melkreservoir zonder een slang. Wanneer het reservoir een slang bevat, zit deze vaak los van het apparaat en kun je deze dus gemakkelijk loskoppelen om schoon te maken. Je moet hierbij wel ook de slang voldoende vaak doorspoelen om verstopping te voorkomen. Ook een melkreservoir zonder slang heeft onderhoud nodig en dient uitgespoeld te worden. Het exacte gewenste onderhoud is afhankelijk van het koffiezetapparaat zelf en wordt aangegeven in de gebruiksaanwijzing.

De inhoud van het melkreservoir varieert van 500 ml tot 260 ml en is gemiddeld zo’n 300 ml. Het voordeel van een klein melkreservoir is de beperkte ruimte die dit inneemt op het aanrechtblad. Daarbij hoeft er minder schoongemaakt te worden. een groter melkreservoir is handiger wanneer je meer dan 2 cappuccino’s of latte machiatto’s na elkaar wilt zetten en je het reservoir niet voortdurend bij wilt vullen.

De beste volautomatische koffiemachines met melkopschuimer van 2024

De volautomatische koffiemachine met melkopschuimer maakt het voor u makkelijker om de perfecte cappuccino, latte of espresso te bereiden. Deze machines bieden u een combinatie van gemak, controle en precisie om heerlijke koffie te brouwen. De volautomatische koffiemachine met melkopschuimer geeft u de controle over de temperatuur, de sterkte en het smaakprofiel van uw koffie. U kunt zelfs een perfecte schuimlaag toevoegen aan uw koffie door de melkopschuimer te gebruiken. Bent u benieuwd naar de beste volautomatische koffiemachines met melkopschuimer van 2024? Neem dan snel een kijkje hieronder:

1

Beste volautomatische koffiemachine met melkopschuimer

Voordelen Nadelen
Goedkoop
Melk stomen met stoompijp
Niet heel stevig
Erg luid
Met de De'Longhi Magnifica ECAM 20.110.B Zwart zet je gemakkelijk een espresso of koffie voor 1 of 2 personen. Je stelt de sterkte per kopje koffie in met de grote draaiknop. Zo drink je 's ochtends een sterke espresso en sluit je dag af met een milde koffie. Drink je liever een cafeïnevrije koffie? Dan zet je ook tussendoor een kopje koffie via het aparte vakje voor gemalen koffie. Ben je fan van een melkspecialiteit, zoals een cappuccino of latte macchiato? Dan schuim je zelf melk op met het stoompijpje. Wanneer er iets mis is met de koffiemachine, biedt De'Longhi in Nederland en België service aan huis aan met eigen monteurs. Snel een kopje koffie zetten met een De'Longhi volautomaat Wanneer je 2 kopjes koffie zet, maalt De'Longhi in één keer de koffiebonen fijn. Hierdoor zet je sneller 2 koffies dan bij andere merken.
2
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Melk stomen met stoompijp
Niet heel stevig
Erg luid
Met de De'Longhi Magnifica ECAM 22.110SB Zilver zet je gemakkelijk een espresso of koffie voor 1 of 2 personen. Je stelt de sterkte per kopje koffie in met de grote draaiknop. Zo drink je 's ochtends een sterke espresso en sluit je dag af met een milde koffie. Drink je liever een cafeïnevrije koffie? Dan zet je ook tussendoor een kopje koffie via het aparte vakje voor gemalen koffie. Ben je fan van een melkspecialiteit, zoals een cappuccino of latte macchiato? Dan schuim je zelf melk op met het stoompijpje. Wanneer er iets mis is met de koffiemachine, biedt De'Longhi in Nederland en België service aan huis aan met eigen monteurs. Snel een kopje koffie zetten met een De'Longhi volautomaat Wanneer je 2 kopjes koffie zet, maalt De'Longhi in één keer de koffiebonen fijn. Hierdoor zet je sneller 2 koffies dan bij andere merken.
3
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Melk stomen met stoompijp
Niet heel stevig
Erg luid
Met de Krups EA8118 zet je gemakkelijk 2 kopjes koffie tegelijk, waarvan je de hoeveelheid, sterkte en temperatuur instelt naar jouw wens. Via de draaiknop stel je de koffiehoeveelheid in milliliters heel nauwkeurig in. De Active Speed molen maalt de bonen 20% sneller dan andere espressomachines van Krups. Zo staat een kopje koffie extra snel klaar. Heb je zin in een cappuccino? Dan gebruik je het stoompijpje om melk op te schuimen. Schenk het melkschuim in je kopje en geniet van jouw zelfgemaakte melkspecialiteit. Na iedere zetbeurt spoelt de machine de leidingen automatisch schoon. Het kalklampje gaat branden zodra de machine toe is aan een ontkalkingsbeurt. Handig, want zo vergeet je het niet.
4
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Melk stomen met stoompijp
Niet heel stevig
Erg luid
Met de compacte Krups EA8178 Zilver maak je thuis een kop koffie van versgemalen bonen. Vul eenvoudig het water- en het bonenreservoir, de machine doet het werk. Je bedient het koffiezetapparaat via het lcd-scherm waarop je de instellingen aanpast. De temperatuur is op 3 niveaus in te stellen, net zoals de maalgraad. Ook sla je hier jouw favoriete recept op, zoals een sterke espresso of een hete koffie. Met het stoompijpje top je een espresso af met melkschuim voor een zelfgemaakte cappuccino. Vul een kannetje met melk en plaats deze onder de stoompijp. Het stoom verwarmt de melk en maakt er melkschuim van. Is de machine toe aan een onderhoudsbeurt? Dan krijg je automatisch een seintje.
5
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Melk stomen met stoompijp
Niet heel stevig
Erg luid
Met de Krups EA8110 zet je gemakkelijk 2 kopjes koffie tegelijk, waarvan je de hoeveelheid, sterkte en temperatuur instelt naar jouw wens. Via de draaiknop stel je de koffiehoeveelheid in milliliters heel nauwkeurig in. De Active Speed molen maalt de bonen 20% sneller dan andere espressomachines van Krups. Zo staat een kopje koffie extra snel klaar. Heb je zin in een cappuccino? Dan gebruik je het stoompijpje om melk op te schuimen. Schenk het melkschuim in je kopje en geniet van jouw zelfgemaakte melkspecialiteit. Na iedere zetbeurt spoelt de machine de leidingen automatisch schoon. Het kalklampje gaat branden zodra de machine toe is aan een ontkalkingsbeurt. Handig, want zo vergeet je het niet.

Melkslang op een koffiemachine

Een melkslang is een andere variant van een melkopschuimer. Hiermee heb je geen reservoir en neemt dit dus geen ruimte in op het aanrechtblad. Het voordeel is dus dat je minder ruimte kwijt bent aan het apparaat zelf.

De slang kan direct in een pak melk gezet worden om vanuit hieruit een cappuccino, latte macchiatto of koffie verkeerd te maken. Het voordeel is dus dat je hier geen reservoir hebt wat regelmatig uitgespoeld dient te worden. Wel zul je voor het klaarmaken van een koffiespecialiteit dus een pak melk moeten neerzetten. De melk hoeft hiervoor niet koud te zijn. Dit is erg handig wanneer je bijvoorbeeld veel kopjes cappuccino achter elkaar wilt zetten, een pak melk heeft namelijk een inhoud tot 1000 ml en dit is dus groter dan de inhoud van de meeste melkreservoirs.

Stoompijpje op een volautomatische koffiemachine

Tenslotte is er nog een derde methode, het stoompijpje. Dit is de beruchte ‘barista’ methode. Veel mensen schrikken af wanneer ze deze opschuimmethode zien, maar het kan onwijs handig zijn. Het behoeft wat oefening, maar wanneer je deze methode eenmaal onder de knie hebt zet je de lekkerste cappuccino’s helemaal zelf. Wel zo leuk voor de ervaring. Een ander voordeel is dat je zelf de hoeveelheid melk bepaald, dus mocht je je cappuccino nou lekkerder vinden met wat meer of minder melk, dan schenk je wat meer of minder in. Veel volautomatische koffiemachines met een stoompijpje hebben daarbij nog een andere functie, namelijk de heetwaterfunctie. Hierbij komt er heet water uit het stoompijpje in plaats van stoom. De stoom wordt gebruikt om melk op te schuimen en te verwarmen, maar de heetwaterfunctie kan gebruikt worden om thee te zetten. Op die manier kan de waterkoker de deur uit en scheelt het ruimte op het aanrechtblad. De stoom kan echter ook op een andere manier gebruikt worden: dompel de stoom onder in een vloeistof en deze raakt verhit. Denk hierbij aan warme chocolademelk of warme whiskey voor een Irish Coffee.

Naast de voordelen zijn er ook wat nadelen. Zoals elke koffiemachine met melkopschuimer, heeft een koffiemachine met een stoompijpje ook onderhoud nodig. Het stoompijpje moet niet verstopt raken, het is dus verstandig om deze na gebruik even af te spoelen met kokend water (of om de heetwaterfunctie even aan te zetten en het kopje van het stoompijpje onder water te dompelen). Tenslotte moet je wel zelf aan de gang en kost het je dus wat meer moeite dan alleen het vullen van een melkreservoir. Hier krijg je uiteindelijk wel een echte ‘barista’ ervaring en koffie voor terug.

Mocht je nu een koffiemachine gekocht hebben zonder melkopschuimer, en hier spijt van hebben, dan kun je altijd nog een losse melkopschuimer kopen. Deze zijn er in vele soorten en maten, en de prijs varieert van 20 euro tot 140 euro. Een goede melkopschuimer hoeft niet duur te zijn. Het voordeel is dat je deze weg kunt zetten wanneer je hem niet nodig hebt, het nadeel is wel dat deze extra ruimte kost en je dus een ‘los’ apparaat hebt. Onderstaande button geeft de melkopschuimers weer, zodat je toch kunt genieten van dat heerlijke kopje cappuccino vanaf je eigen bank!

Wat is de beste koffiemachine met melkopschuimer?

Welke melkopschuimer bij jou past, hangt dus helemaal af van je eigen voorkeur. De mogelijke opties zijn een melkreservoir met slang, een melkreservoir zonder slang, een melkslang en een stoompijpje. Het grootste voordeel aan een volautomatische koffiemachine met melkopschuimer is dat je deze niet los erbij hoeft te kopen en het je aardig wat ruimte kan schelen op je aanrechtblad. Ook zijn alle varianten vriendelijk in gebruik, waarbij de ene net wat meer moeite kost dan de andere. Hoe dan ook, bij elke methode krijg je er een echte cappuccino, latte macchiato of koffie verkeerd voor terug. En dat op elk gewenst moment van de dag.

We geven je nog wat extra tips om de koffiespecialiteit extra lekker te maken. Want bij de aankoop van een volautomatische koffiemachine met melkopschuimer, hoort natuurlijk een perfecte koffie!

De melk moet niet te erg verhit worden. Hier heb je alleen invloed op bij een stoompijpje. Bij een melkreservoir of melkslang zorgt het apparaat ervoor dat de melk niet boven de 65°C komt.

Het kopje waar de koffiespecialiteit in gepresenteerd wordt kan van tevoren verwarmd worden, bijvoorbeeld bij de koffiemachines welke een warmhoudplaat hebben aan de bovenkant. Maar bij een stoompijpje (of een waterkoker) kan je dit ook prima zelf doen, door even wat heet water in het koffiekopje te laten staan. Hierdoor blijft de koffie langer warm.

Volle melk geeft de meeste smaak. Mocht je nu voor een dieetvriendelijkere optie gaan, dan is halfvolle melk ook geschikt. Magere melk schuimt minder goed en is minder vol van smaak, wat minder lekker is in de cappuccino.

Mocht je voorkeur uitgaan naar plantaardige melk, zorg dan dat je een variant koopt welke geschikt is voor het opschuimen. Dit staat vaak aangegeven op de verpakking. Zo zijn er speciale edities van de sojamelk, amandelmelk, havermelk en inmiddels zelfs kokosmelk welke speciaal voor cappuccino bedoeld zijn. Wel zo lekker, om een echte goede schuimlaag op je koffie te hebben.