KOFFIEZETAPPARAAT VOOR OP DE CAMPING

Een vers bakje koffie in de ochtend kan ook op de camping niet ontbreken. Back to basic hoeft niet te betekenen dat je niet van de aroma van een kopje koffie kan genieten. Maar welk koffiezetapparaat gebruik je op de camping? Heb je thuis een espressomachine of een piston koffiemachine staan, dan neem je deze niet even mee naar de camping. Een koffiezetapparaat voor op de camping moet dan ook compact van formaat zijn en een niet te hoog wattage hebben. Waar let je nog meer op bij de aanschaf van een koffiezetapparaat voor op de camping? Om ervoor te zorgen dat je het juiste koffiezetapparaat koopt, en zo elke ochtend van een vers gezette koffie kan genieten, of je nu in een stacaravan of een zelf opgezette tent slaapt, helpen wij je een handje op weg. We nemen kort de eigenschappen door waar je zoal op kunt letten, zodat jij vervolgens op basis daarvan kunt kiezen welke variant het meest geschikt is voor jou vakantie.

Een koffiezetapparaat voor op de camping heeft over het algemeen een thermoskan. Op die manier kun je enkele kopjes koffie tegelijk zetten en blijft dit ook warm. Wel zo handig, dan hoef je niet telkens opnieuw koffie te zetten. De thermoskan varieert daarbij nog in het aantal kopjes wat men kan zetten per zetbeurt, en dus kan warmhouden. Dit verschilt van 8 tot 10 kopjes per zetbeurt. Het waterreservoir varieert ook in grootte, echter zit hier niet veel variatie in. De koffiemachines voor op de camping hebben een waterreservoir van 1 tot 1,2 liter. Je hoeft de keuze niet te baseren op basis van het waterreservoir.

Het type koffie/vulling is bij alle koffiezetapparaten voor op de camping hetzelfde, namelijk gemalen koffiebonen. Deze varianten beschikken niet over een geïntegreerde koffiemolen. Logisch, want dit vergt extra vermogen en extra ruimte, en dat is juist wat je wilt voorkomen bij een koffiezetapparaat voor op de camping. Mocht je toch versgemalen bonen willen, dan kun je een aparte bonenmaler aanschaffen of een filter koffiemachine met een geïntegreerde bonenmaler aanschaffen. Deze vergt wel wat meer van je bagageruimte.

Tenslotte beschikken enkele modellen over een warmhoudrooster. Dit rooster zorgt ervoor dat de thermoskan op temperatuur blijft en de koffie niet snel afkoelt. Koffie blijft ook warm in een thermoskan, maar zal na enige tijd wel afkoelen.

MERKEN EN SOORTEN CAMPING KOFFIEZETAPPARATEN

De merken welke deze filter koffiezetapparaten met thermoskan verkopen zijn Inventum, Philips en Tefal. De prijs is niet hoog, en varieert van €25 tot €70. De bediening is niet ingewikkeld en kan zowel met een display met touchscreen als met drukknoppen. Elk camping koffiezetapparaat schakelt automatisch uit en beschikt over een automatische druppelstop. Enkele modellen zijn van kunststof en anderen van metaal. Een metalen variant kan over het algemeen beter tegen een stootje, wel zo handig wanneer je het koffiezetapparaat vervoert in de auto tussen de andere spullen. Het vermogen van een koffiezetapparaat voor de camping varieert van 800 tot 1000 watt.

Verder is een koffiezetapparaat voor op de camping wel een simpele variant, om die reden hebben deze modellen geen schoonmaakindicator en vaak ook geen timer. Dit zie je ook terug in de prijs, deze is met €25 tot €70 namelijk beduidend lager dan de aanschafprijs voor een ander koffiezetapparaat. Let wel op: de goedkopere varianten hebben vaak minder goede recensies, zijn minder duurzaam en kunnen ook minder goed tegen een stootje.

ANDERE KOFFIEZETAPPARATEN?

Er zijn verscheidende soorten koffiezetapparaten. Elk apparaat heeft zijn eigen charmes, en vaak is het zo dat mensen vasthouden aan wat men gewend is. Toch is het niet verkeerd om, als je een echte koffieliefhebber bent, eens op onderzoek uit te gaan bij de aanschaf van een nieuw koffiezetapparaat. De verschillende apparaten zijn: de (volautomatische) koffiemachine, het filter koffiezetapparaat, het Dolce Gusto apparaat, het Senseo apparaat, een piston koffiemachine en tenslotte een Nespresso apparaat.

De apparaten verschillen niet alleen in uiterlijk, maar ook in de manier van koffie zetten. Het ene koffiezetapparaat vergt meer handelingen dan de andere. Daarbij is de soort koffie anders: op basis van pads, uit cups of van (vers) gemalen bonen. Ook maakt het qua kosten uit voor welk apparaat je kiest. Wanneer je op de kosten wilt letten, en een echte koffiedrinker bent, is het zeker de moeite waard om te kijken naar de kosten van een kopje koffie. De aanschafkosten van het ene koffiezetapparaat kan namelijk lager zijn, maar daarbij kunnen de kosten per kopje koffie vele malen hoger liggen. Tenslotte, vooral bij koffieliefhebbers, is vooral de kwaliteit van het apparaat en de koffie van belang. Je wilt zo lang mogelijk genieten van je aankoop. We hebben voor jou bij elk apparaat onderzoek gedaan naar de aanschafprijs, prijs per kopje koffie, de gebruiksvriendelijkheid en zo de voor- en nadelen op een rij gezet. Zo kun jij een weloverwogen beslissing maken.