Koffiezet-apparaat.nl

Nespresso cups

Nespresso cups zijn speciale capsules die gebruikt worden in Nespresso-apparaten, die zijn ontworpen om koffie te maken. Deze cups bevatten gemalen koffiebonen en zijn verpakt in een aluminium of kunststof verpakking. Meer weten over Nespresso cups? Lees dan verder:
Foto van Yannick
Yannick

Koffie expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Nespresso cups zijn capsules met verschillende koffiespecialiteiten.
  • De prijs van een Nespresso cup ligt tussen de €0,39 tot €0,48 per cupje.
  • Recycle de Nespresso cups door ze in te leveren bij een Nespresso winkel.

Wat zijn Nespresso cups?

De Nespresso machine heeft in principe geen inleiding nodig. Iedereen kent de iconische Nespresso koffie, met een goede crème laag en in veel verschillende smaken. Je kent het wel: je loopt een keuken binnen en ziet daar een Nespresso apparaat, met daarnaast een capsulehouder, dispenser of presentatiekist waar de elegant en opvallend gekleurde Nespresso cups te zien zijn. De iconische cups zijn dan ook niet weg te denken uit veel keukens. Maar welke Nespresso cups zijn er eigenlijk? Wat kosten Nespresso cups per stuk? Hangt de prijs van een Nespresso cup af van de smaak? En waar kun je de Nespresso cups inleveren? Wij hebben dit -en meer- voor je uitgezocht en geven antwoord op deze vragen!

Welke Nespresso cups zijn er?

Nespresso heeft veel verschillende cups, waaronder een verschil in sterkte, maar ook in smaak. Naast het standaard assortiment zijn er nog limited editions. Wij gaan hier in op het standaard assortiment en nemen je mee lang elke smaak, zodat je een overzicht hebt welke smaken er zijn. Wil je de cups liever proeven voordat je deze aanschaft? Dat kan in elke Nespresso winkel! De ervaren barista’s maken daar verse kopjes koffie voor je klaar met elke gewenste smaak, zodat je altijd naar huis gaat met de juiste Nespresso cups.

Barista CreationsMaster OriginLungoIntensoEspressoDecaffeinatoDecaffeinatoPermanent variations
ChiaroEthiopia 4Vivalto 4Roma 8Cosi 3Vialto Lungo 4Decaffeinato 2Ciocattino 6
CortoNicaragua 5Linizio 4Arpeggio 9Volluto 4Volutto 4Lungo 3Caramelito 6
ScuroColombia 6Fortissio 8Ristretto 10Capriccio 5Arpeggio 9Intenso 7Vanilio 6

Indonesia 8Envivo 9Dharkan 11Livanto 6Ristretto 10


India 11
Kazaar 12Om te beginnen kunnen de cups onderverdeeld worden in soorten koffie: Nespresso Intenso, Nespresso Espresso en Nespresso lungo, gebasseerd op de ‘soort’ koffie. Daarnaast zijn er nog de Nespresso Pure Origin welke ieder een kruidige smaak hebben, passend bij de land van herkomst en net even wat anders dan je van een normale Nespresso gewend bent. De Nespresso Decaffeinato biedt tegenwoordig verschillende sterktes aan voor de koffieliefhebben wie (’s avonds) geen cafeïne wilt. De Barista creations zijn speciaal ontworpen voor melkspecialiteiten zoals cappucino en latte macchiato. En tenslotte de Permanent Variations met aroma’s van chocola, caramel en vanille.

Binnen elke categorie zijn er verschillende sterkten (4 tot 12) en smaken te koop. Je kunt de cups basseren op grootte: ristretto, espresso, lungo, cappuccino, latte macchiatto en cortado cappuccino, maar ook op aromatisch profiel: intens, spicy, fruitig of gebalanceerd. Onderstaande tabel geeft per soort cup de smaken en sterktes in cijfers weer. De sterkte loopt op naarmate het getal oploopt en de schaal loopt van 1 tot 13. De beschikbare cups in het standaard assortiment gaan van 4 tot 12. Zo kun je oneindig variëren, aan de hand van je eigen voorkeur en het type koffie. En ook leuk: je kunt je gasten laten kiezen welke smaak ze willen. Zo raak je nooit uitgekeken op de Nespresso koffie, want er is voor elk moment van de dag en voor iedere koffieliefhebber wel een geschikte Nespresso cup.

Wat kosten Nespresso cups?

Nespresso cups zijn er in veel soorten, zoals hierboven beschreven. De prijs varieert echter niet zo sterk als de smaken en loopt van €0,39 tot €0,48 per cupje, afhankelijk van de smaak. De kosten van een Nespresso cup is hoger dan wanneer je een B-merk cup koopt. Je betaald voor het merk, maar ook voor de aluminium cupjes welke perfect afgestemd zijn op de Nespresso apparaten. Er zijn pakketten beschikbaar welke een combinatie van smaken aanbieden: mild, intens, lungo en een pakket met de meest gekozen cups. Een pakket kan schelen in kosten wanneer er speciale acties zijn, zoals bij de aanschaf van een nieuw apparaat of soms in e Nespresso winkels. Echter is het vaak het geval dat ook bij een pakket de prijs rond de €0,40 is en het dus niet (veel) uitmaakt of je de smaken apart selecteert of in een vooraf samengesteld pakket koopt.

Waar kun je Nespresso cups inleveren?

De cups zijn gemaakt van aluminium, welke ervoor zorgen dat de koffie vers blijft door goede bescherming tegen zuurstof, vocht en licht. De smaak van de Nespresso koffie blijft zo optimaal behouden. Daarnaast is aluminium ook recyclebaar, waardoor de cups ook erg duurzaam zijn. Een leuk weetje: het kost slechts 5% van de energie om een cupje aluminium te recyclen ten opzichte van het maken van een nieuwe aluminium cup. Samen helpen we dus mee aan een duurzamere variant van koffie en een milieubewuste keuze.

Online en in de Nespresso winkels kun je recycle zakken vragen/bestellen. Het recyclen kan op de volgende manieren: je kunt de recyclezak bij de Nespresso winkel inleveren, meegeven aan de bezorgen van de Nespresso bestelling en zelfs afgeven bij een pick up point waar je de nieuwe bestelling Nespresso cups ophaalt. Dit maakt het gemakkelijk, het kost je weinig moeite en je doet iets goeds voor het milieu. Daarnaast vindt Nespresso dat duurzaamheid een beloning verdient en heeft Nespresso om die reden vaak mooie prijzen welke gewonnen kunnen worden bij het recyclen van de cups. Hiermee hopen ze nog meer mensen aan te sporen om de Nespresso cups te recyclen en zo mee te werken aan een duurzame en milieubewuste koffiebranche.

Nespresso cups versus cups van B-merken

Zowel online als in de supermarkt is het assortiment aan cups uitgebreid, helemaal wanneer je niet alleen de Nespresso cups maar ook de B-merken meetelt. Deze zijn goedkoper en om die reden vaak beter toegankelijk. Echter zijn er ook nadelen aan deze cups. Om te voorkomen dat je kiest voor cups welke niet goed zijn voor de Nespresso machine, helpen we je een handje op weg. Kies altijd voor een aluminium cup. De Nespresso cups zijn van aluminium en zijn exact afgesteld op het apparaat, en andersom. De Nespresso apparaten perforeren de cups op een bepaalde plek, met een bepaalde kracht, en dit sluit goed aan bij de vormgeving en het materiaal van een Nespresso cup. Je kunt je voorstellen dat een plastic cup van een B-merk vast kan lopen in de Nespresso machine wanneer deze niet goed geperforeerd wordt. Hierdoor ontstaat vervolgens een te hoge druk in de Nespresso koffiemachine wat kan leiden tot technische storingen. Dit betekend niet dat je de Nespresso machine direct weg hoeft te gooien, maar het kan zijn dat de machine gaat lekken of dat het water niet voldoende goed meer doorloopt. Ook niet onbelangrijk is dat de fabrieksgarantie van de Nespresso machine vervalt wanneer men erachter komt dat de technische storing (en verminderde functie) van de Nespresso machine door en B-merk cup komt.